Развойният ИТ център на компанията зае първо място в класацията

...
Развойният ИТ център на компанията зае първо място в класацията
Коментари Харесай

Кока-Кола България с две престижни отличия за най-добър работодател

Развойният ИТ център на компанията зае първо място в класацията Employer of Choice и оглави самостоятелното изследване Graduate Survey

За втора поредна година развойният ИТ център на Кока-Кола България излезе преди всичко в годишното без значение изследване „ Graduate Survey “ измежду фирмите с личен състав до 250 души и заслужи прозвището „ шеф с най-хубав имидж “ в класацията „ Employer of Choice “. Така, подразделението, открито през 2018 година с една съществена цел – да разшири световните ИТ благоприятни условия на компанията съумя да утвърди позицията си на най-желания шеф в България.

В момента екипът на развойния ИТ център на компанията се състои от близо 200 чиновници и продължава да се разраства извънредно бързо, като прибавя нови развойни планове в своя обсег. За бързите темпове на развиване приказва и изборът на подразделението на Кока-Кола у нас като първа стъпка за разширение на екипа на Costa Coffee в световен мащаб. В поддръжка на задачата да въодушевяват света да се любува на висококачествено кафе, цифровите екипи на компанията ще работят за персонализиране и свързване на цифрови прекарвания един до друг със своите сътрудници от Системата на Кока-Кола в България.

„ За нас е огромна чест не просто да бъдем отличени като най-желания шеф в България, а да продължаваме да утвърждаваме тази купа. Създадохме ИТ центъра на The Coca-Cola Company преди близо 5 години и макар късия интервал успяхме да създадем стимулиран екип от експерти на международно равнище, с който дружно да превърнем Центъра и Кока-Кола България в най-хубавия и най-желания шеф в страната “, показа Жеко Петров, шеф на световния ИТ център и добави: „ Тези две оценки са извънредно значими за нас, защото ни демонстрират, че вървим в вярната посока и ни стимулират да бъдем още по-смели в задачите, които си слагаме, да продължаваме да подтикваме разнообразието, да поддържаме хората и да даваме късмет на младите. Признанията за най-хубав шеф в страната и най-предпочитан измежду българските студенти слагат солидна основа за бъдещото развиване на Центъра. “

Развойният ИТ център на Кока-Кола България е част от международната конструкция за осведомителни технологии на Системата на Кока-Кола. Основните му сфери на активност са свързани с даването на софтуерни решения за ръководство и продажби, разбор на данни, автоматизация на бизнес процесите, цифров маркетинг, мобилни приложения, инфраструктурна и осведомителна сигурност, облачни услуги и други. Сред аргументите за позиционирането на ИТ центъра в София са надарените софтуерни специалисти, географското разположение и подобаващата часова зона, качеството на просветителната система и желанието на младежите в България да работят в ИТ сферата. Отличията, получени толкоз скоро след откриването му, затвърждават имиджа на България като сполучлива и атрактивна дестинация за развиване на осведомителни технологии.

 „ За нас тези самопризнания са изключително значими, защото отразяват оценката както на младежите, по този начин и на тези с насъбран опит и експертиза. ", коментира достиженията на развойния ИТ център Александра Щетинска, управител Човешки запаси в Кока-Кола България и HR Business Partner за EMEA.

" Вярвам, че грижата и доверието, което даваме на сътрудниците ни, съчетано с магията на марката и забавните софтуерни решения, които създаваме, са в основата на триумфа ни. Като виновен шеф, ние ще продължаваме да вършим смели стъпки, с цел да подтикваме разнообразието и приобщаването в екипите ни, като даваме късмет на млади гении, които започват своята кариера, и поддържаме дамите, избрали софтуерната кариера, посредством разнообразни партньорства и вътрешни групи за развиване. “, означи още тя.

И двете самопризнания за подразделението на Кока-Кола България, което основава ИТ и софтуерни артикули, са заслужени в ранглисти с одобрена известност и извънредно огромна конкуренция.

Класацията на „ Employer of Choice “ дава опция за изява на фирмите с планове в областта на човешките запаси. Изследването се организира посредством анкета, която съдържа 50 въпроса и която могат да попълнят всички работещи в България. Анализът се извършва чрез комплициран логаритъм, създаден от Саймън Бъроу, бащата на науката за работодателска марка, който изследва над 50 от най-важните характерности, които един бранд би трябвало да има, с цел да бъде измежду най-желаните работодатели в страната.

„ Graduate Survey “ от своя страна е не по-малко известно, без значение онлайн изследване, което се организира годишно и мери мнението на студентите за желания от тях шеф. То има за цел да събере противоположна връзка от бъдещите млади експерти в България за мечтаната им компания, като по този метод оказва помощ на работодателите да схванат по какъв начин да се нареждат на пазара на труда измежду младите гении. Отличаването на развойния ИТ център и в двете ранглисти е следващ знак за одобряването на Кока-Кола България като отличен шеф в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР