Развитие по скандала Пентагона лийкс“. Задържаният за разпространението на класифицираните

...
Развитие по скандала Пентагона лийкс“. Задържаният за разпространението на класифицираните
Коментари Харесай

Течът от Пентагона: Задържаният заради секретните документи застава пред съда

Развитие по абсурда „ Пентагона лийкс “. Задържаният за разпространяването на класифицираните документи ще се изправи пред съда в Бостън.

Вчера ФБР арестува 21-годишен военнослужещ от Военно-въздушните сили на Националната армия.

Той е работел в разследващото крило на масачузетската Национална армия към военновъздушните сили

На Джак Тейшейра ще му бъдат повдигнати обвинявания за неразрешено изнасяне на класифицирана информация за националната защита. Той е експерт в областта на компютърната сигурност.

Според американските управляващи той е бил отпред на онлайн чат група в платформата " Дискорд ", в която е провеждал чатове със свои другари, където е разгласил секретните отчети на Пентагона в продължение на месеци. Все още не са ясни претекстовете му.

Джак Тейшейра е на 21 години

В изтеклите отчети има информация за войната в Украйна. Както и такава, от която излиза наяве, че Съединените щати са  шпионирали и съдружници си.

Тейшейра беше арестуван от ФБР в дома си в Масачузетс. Той е чиновник в Националната армия и експерт по компютърна сигурност.

„ Продължаваме да ревизираме разнообразни фактори, свързани с опазването на класифицираните материали. Това е съзнателно незаконно действие и нарушаване на напътствията ни “, сподели представителят на Пентагона военачалник Патрик Райдър.

Задържаният е разгласил секретните отчети в чатове с другари.

Разузнавателните служби сами би трябвало да ги проучат, сподели Дмитрий Песков

„ Винаги е желал да отиде в армията и е огромен почитател на видеоигрите. Може да е направил нещо като на игра – онлайн, всеки да го види “, сподели Хейдън Елинууд, който е комшия на Джак Тейшейра.

Сред изтеклите файлове се загатва и това, че нашата страна е изявила предпочитание да подари изтребителите МиГ-29 на Киев. Това изказване бе опровергано от управляващите у нас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР