Разстройството, свързано със злоупотреба на алкохол, е медицинско състояние, включващо

...
Разстройството, свързано със злоупотреба на алкохол, е медицинско състояние, включващо
Коментари Харесай

Лечение в клиника за алкохолици на разстройство причинено от злоупотреба с алкохол

Разстройството, обвързвано със корист на алкохол, е здравно положение, включващо честа или тежка приложимост на алкохолни питиета. Хората с разстройство, обвързвано с използването на алкохол, не могат да спрат да пият сами, даже когато осъзнават, че това им предизвиква проблеми, прочувствен стрес или физическо увреждане на тях самите или на другите към тях.

 

Болест ли е разстройството при корист с алкохол?

Разстройството, което поражда при несъразмерна приложимост на алкохол е здравно положение. То е заболяване на мозъчната функционалност и изисква здравно и психическо лекуване, с цел да се управлява.

Разстройството при корист с алкохол може да бъде леко, умерено или тежко. То се развива бързо или за дълъг интервал от време. Другото му постоянно срещано название е алкохолна взаимозависимост, алкохолизъм или корист с алкохол.

 

Как несъразмерното пиянство на алкохол може да ни повлияе?

Пиенето на прекалено много алкохол може да аргументи здравословни проблеми, като:

Увреди мозъка, в това число да аргументи деменция

Да докара до обезсърчение, меланхолия и самоубийство

Причини рак на гърдата, черния дроб, дебелото черво и устата

При бременност да аргументи фетален алкохолен синдром

Причини злополуки и пострадвания

Предизвика чернодробни проблеми, като цироза, хепатит и затлъстяване на черния дроб

Да се стигне до загуба на схващане, набези, даже ликвидиране

 

Честото или тежко пиянство също може да докара до персонални проблеми:

Парични

Влошаване на взаимоотношения

Проблеми в работата

 

Какви са стадиите на разстройството, зародило при корист с алкохол?

Прекомерната приложимост на алкохол се трансформира в разстройство и се развива на стадии.

Етап на риск: Когато се пие на обществени събирания или, с цел да се облекчи напрежението, следва риск от насърчаване на приемливост към алкохола.

Ранно разстройство при корист с алкохол : Този стадий се свързва със загуба на схващане, независимо или скрито пиянство на алкохол.

Разстройство от корист с алкохол в междинен етап : Употребата на алкохол към този момент е отвън надзор и предизвиква проблеми в всекидневието - работа, семейство, финансово, физическо и психическо здраве. Увреждането на органите е очевидно при лабораторни проучвания и друга здравна инсталация.

Краен етап на разстройството породено от несъразмерна приложимост на алкохол: На този стадий пиенето е главният фокус в живота на индивида, пренебрегвайки храната, интимността, здравето и щастието. Отчаянието, затрудненията от увреждане на органи и гибелта към този момент са близо.

 

Как се лекува разстройството, обвързвано с използването на алкохол?

Лечението може да включва композиция от:

Поведенчески лечения - Консултации и диалози с психолог в център за лекуване или самостоятелни в които да се научите по какъв начин да измененията държанието си.

Медикаменти и престой в болнично заведение - Налични са медикаменти, които оказват помощ за понижаване на завладяващото мислене за банкет на алкохол.

Групи за поддръжка - Груповите срещи и полемиките с други хора, които имат проблем с използването на алкохол, могат да ви оказват помощ да останете трезви.

 

Лечението зависи от стадия на тежестта на болестта. Може да има потребност от стационарно лекуване в болница, рехабилитация в клиника за лекуване на зависимости или друга интензивна терапия.

Без значение какъв брой безнадеждно наподобява положението, обвързвано със злоупотребата на алкохол, лекуването оказва помощ! Започнете с консултация от която, може да бъдете ориентирани към престой в или в център за лекуване на зависимости и с това поставяте началото на пътя към смяната.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР