Байер Леверкузен продължава със силната си серия през настоящия сезон.

...
Байер Леверкузен продължава със силната си серия през настоящия сезон.
Коментари Харесай

Леверкузен постигна важен успех срещу Рома

Байер Леверкузен продължава със мощната си серия през сегашния сезон. Германският първенец победи с 2:0 като посетител Рома в първи полуфинал в Лига Европа и няма проваляне в 47 поредни срещи във всички шампионати.

Ромелу Лукаку беше неакуратен в 21-ата минута и не съумя да изведе " вълците " напред, а единствено две минути по-късно Флориан Вирц също пропусна да открие резултата в интерес на " аспирините ".

Превъзходството на Байер даде резултат и в 28-ата минута Вирц осъществя във вратата на италианците, откакто получи подаване на Алехандро Грималдо, възползвал се от неточност в разиграването на Рома.

Грималдо и Фримпонг се отличиха с пропуски пред вратата на римляните преди края на първата част, до момента в който Лоренцо Пелегрини също не се възползва от добър късмет в интерес на домакините, предава Спортал.

Второто полувреме стартира с пропуск на Пиеро Инкапие от гостите, а Брайън Кристанте не беше прецизен пред вратата на Леверкузен в 56-ата минута.

В 73-ата минута Роберт Андрих получи подаване от Йосип Станишич след бърза контра и с удар от отдалеченост оформи крайното 2:0.

Шест минути преди края на постоянното време удар на Сердар Азмун беше избавен от Матей Ковар. 

В спомагателното време удар с глава на Тами Ейбрахам от напълно близка отдалеченост не откри вратата на немския отличник.

" Аспирините " имат късмет да се класират за първия си европейски край от 22 години насам. 

В другия полуфинал Олимпик Марсилия приключи наедно 1:1 вкъщи против Аталанта.

Бергамаските взеха преднина в 11-ата минута след попадение на Теун Коопмайнерс, който се разписа след асистенция на Джанлука Скамака. 

Само девет минути по-късно Шансел Мбемба с отдалечен шут възвърне равенството в дуела във Франция.

Три минути преди почивката Пиер-Емерик Обамеянг пропусна да направи цялостен поврат за марсилци. 

В 63-ата минута Адемола Лукман не можа да възвърне задатъка за Аталанта, а минута по-късно попадение на Исмайла Сар беше анулирано поради засада.

Малко повече от четвърт час преди края на постоянното време удар на Азедин Унахи се отби в напречната греда на вратата на гостуващия тим.

Аталанта няма проваляне в последните си девет дуела като посетител в Лига Европа.

Реваншите са през идната седмица. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР