Разстрел във фирма за кредити в Стара ЗагораСтрелецът изчакал идването

...
Разстрел във фирма за кредити в Стара ЗагораСтрелецът изчакал идването
Коментари Харесай

Стамбето гръмнат заради изчезнали пари

Разстрел във компания за заеми в Стара Загора
Стрелецът изчакал идването на полицията и предал револвер “Берета”

Разследват жертвата за мятане на коктейл “Молотов”

Скандал за липса на пари от фирмената каса - това е главната версия, по която работят проверяващите за разстрела в сдружение за бързи заеми в Стара Загора. Убийството бе осъществено малко след 17 часа в сряда в центъра на града. С изстрел в главата е покосен 35-годишният Станимир Иванов-Стамбето.

Жертвата отишла в офиса на компанията, където били притежателят Владимир Василев (37 г.) и неговият брат. Стамбето работел от няколко години за сдружението. Между тримата обаче избухнал скандал поради неуредени финансови сметки. По неофициална информация с изключение на за пари, тримата се скарали и за злато. В разгара на разногласието Василев извадил законно притежаван револвер “Берета” и гръмнал Стамбето в главата.

Свидетел на убийството станал и клиент, който чакал в преддверието на компанията. На място незабавно пристигнали служители на реда и лекари, които единствено установили гибелта на Стамбето.

Собственикът на компанията се е предал на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и е предал револвера си. Направил и признания. Служители в прилежащи офиси изобщо не разбрали за кръвопролитието. Те научили за убийството, едвам когато пристигнали служителите на реда.

“У убития е открит нож, за който обаче няма данни да е употребен по време на кавгата”, сподели комисар Валентин Георгиев, шеф отдел “Разследвания” в ОДМВР-Стара Загора.

“Причината за стрелбата са неуредени финансови взаимоотношения сред причинителя на действието и пострадалия”, сподели окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Убитият е престъпно проявен и бил осъждан за разпространяване на опиати. Името му се замесва и в палежи на коли. През 2016 година нашумя, откакто се барикадира в дома си и хвърляше коктейли “Моллотов” по полицията. В момента се обяснява какви тъкмо са били отговорностите му във компанията и дали е имал трудов контракт, сподели окръжният прокурор. Смята се, че е помагал при събирането на просрочени отговорности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР