Разследващият журналистХристо Грозев отрече да е подавал сигнал пред прокуратурата

...
Разследващият журналистХристо Грозев отрече да е подавал сигнал пред прокуратурата
Коментари Харесай

Христо Грозев отрече да е подавал сигнал срещу задържаните българи в Лондон

Разследващият журналистХристо Грозев отхвърли да е подавал сигнал пред прокуратурата против тримата българи, арестувани в Лондон, за шпионаж в употребява на Русия, съобщи " ".

По-рано се появиинформация, чеОрлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Ивановаса задържани след сигнал на журналиста отBellingcat, подаден при започване на годината.

" Това е работа на прокуратурата, те не са се свързвали с мен. Аз даже не знам, че има следствие по мой сигнал. Възможно е да се самосезирали от изявленията или от изявлението в Народното събрание. Сигнал като подобен не съм подавал ", написал Грозев пред изданието.

По думите му няма право да разяснява повече по тематиката.

Тримата българи са задържани още през февруари и упрекнати в границите на огромно следствие на националната сигурност. По-късноСофийската градска прокуратурасъобщи, че от март се води и българско следствие по случая.

Групата е имала подправени персонални документи - паспорти, персонални карти и други за Англия, България, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Словения, Гърция и Чехия.

От българското външно министерство оповестиха, че " до този миг управляващите във Англия не са се обърнали към Посолството на България в Лондон " по отношение на съответния случай с задържаните българи.

Христо Грозев беше разгласен за търсене от Русия в края на 2022 година, макар че не е съветски жител. Днес той се укрива в Съединени американски щати. Българинът е част от проверяващия план " Белингкат ", който с открити източници разкри многочислени съветски заприказва и убийства. Русия е оповестила организацията за " задграничен сътрудник ", а активността ѝ - за " нежелана ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР