Разследващи са взели за изследване отломки от разбилия се в

...
Разследващи са взели за изследване отломки от разбилия се в
Коментари Харесай

Откриха записващите устройства на разбилия се самолет на Пригожин

Разследващи са взели за проучване парчета от разрушилия се в сряда аероплан, на който се допуска, че е бил съветският наемнически лидер Евгений Пригожин, съобщи ДПА, съобщи ДПА, като се базира на съветската новинарска организация РИА Новости.

Разследващите са иззели записващите устройства на самолета, който се разруши в Тверска област, както и други предмети и документи, нужни за определяне на събитията на злополуката, заяви пресслужбата на Следствения комитет на Русия, представена от ТАСС.

Самолетът, изхвърчал от Москва за Санкт Петербург, се разруши в сряда вечерта. В листата с пасажерите попадат имената на Пригожин, както и най-високопоставения пълководец от " Вагнер " Дмитрий Уткин.

Пресслужбата на Следствения комитет на Русия заяви още, че сега експерти правят ДНК експертиза, с цел да открият самоличността на десетимата души, намирали се на борда на самолета и починали при злополуката, осведоми Българска телеграфна агенция.

" В хода на първичните следствени дейности на мястото на самолетната злополука бяха открити телата на десетима починали. Извършват се молекулярно-генетични експертизи за определяне на самоличността им ", обявиха от пресслужбата.

Агенция ДПА отбелязва, че гибелта на Пригожин към момента не е публично доказана.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР