Разследващи от Организацията на обединените нации (ООН) казват, че правителството

...
Разследващи от Организацията на обединените нации (ООН) казват, че правителството
Коментари Харесай

ООН обвинява властите във Венецуела в престъпления срещу човечеството

Разследващи от Организацията на обединените народи (ООН) споделят, че държавното управление на Венецуела е " направило груби нарушавания ", равняващи се на закононарушения против човечеството.

Случаи на убийства, изтезания, принуждение и изгубвания бяха разследвани в задача за определяне на обстоятелства на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Екипът на Организация на обединените нации съобщи, че президентът Николас Мадуро и други висши властници забъркани.

Посланикът на Венецуела в Организация на обединените нации дефинира задачата като " враждебна самодейност ".

Посланик Хорхе Валеро съобщи предходната година, че действието на Организация на обединените нации е част от ръководена от Съединени американски щати акция. Екипът на Организация на обединените нации беше блокиран да пътува в страната.

Венецуела претърпява тежка икономическа и политическа рецесия. Милиони са избягали през последните години.

В отчета за констатациите си екипът на Организация на обединените нации показва, че службите за сигурност на Венецуела са взели участие в модел на систематично принуждение от 2014 година, ориентирано към угнетяване на политическата съпротива и като цяло тероризиране на популацията.

Мадуро и министрите на вътрешните работи и на защитата освен са били наясно с закононарушенията, само че са разпореждали, координирали интервенции и са предоставяли запаси, се споделя в отчета.

Докладът прикани Венецуела да държи виновни овластените лица и да предотврати осъществяването на още нарушавания.

" Мисията откри рационални учредения да счита, че венецуелските управляващи и силите за сигурност от 2014 година са възнамерявали и изпълнили съществени нарушавания на правата на индивида, някои от които - в това число случайни убийства и редовно потребление на изтезания - съставляват закононарушения против човечеството ", показва в изказване ръководителят на задачата Марта Валиняс.

" Далеч от изолирани дейности, тези закононарушения бяха координирани и осъществени в сходство с държавната политика, със знанието или директната поддръжка на командващи офицери и висши държавни чиновници. "

Типична интервенция може да включва засаждане на оръжия в регион, за който се счита, че е предан към опозицията, като по-късно службите за сигурност влизат в региона и стрелят от разстояние от хората, или ги задържат, изтезават и убиват.

Докладът също по този начин преглежда насилствения отговор на митингите на опозицията и изтезанията на хора, арестувани при тях.

Разследващите са създали своите изводи, откакто са разгледали 223 случая. Те споделиха, че съвсем 3000 други удостоверяват " модели на нарушавания и закононарушения ".

Докладът ще бъде показан на страните членки на Съвета по правата на индивида през идната седмица, когато Венецуела ще има късмет да отговори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР