Разследването продължава ви уверявам, че ще се достигне и до

...
Разследването продължава ви уверявам, че ще се достигне и до
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва и други болници за източване с онколекарства

" Разследването продължава ви убеждавам, че ще се доближи и до други лица, които са злоупотребявали с медикаменти. " Това съобщи прокурорът Лидия Манолова, която е наблюдаващ прокурор по случая за източването на Здравната каса посредством търговия на черно с медикаменти за онкоболни.

Пред bTV прокурорът съобщи, че на този стадий държавното обвиняване към момента не разполага с информация за това в какви размери незаконната група е присвоявала и злоупотребявала с медикаменти. От фактурите обаче, които са конфискувани от търговеца на онколекарства, може да се направи извода, че става въпрос за източване в огромни размери.

По думите на Манолова следствието ще продължи и в други лечебни заведения на територията на страната.

Припомняме, през вчерашния ден, 6 октомври, Специализираният углавен съд постанови четирима от упрекнатите за експорт на онколекарства да останат в ареста за непрекъснато.
Прокуратурата изиска мярка " задържане под стража " по отношение на 6 души.

Соченият за началник на групата Милослав Пейков, както и Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Гонсузов остават под стража, защото има заплаха за извършат ново закононарушение, взеха решение магистратите.

Съдът наложи по-леката мярка - домакински арест, на лекарките Зора и Небесна Балджийски от столичната болница " Йоан Павел " и на фармацевтката Светлана Тюлекова от болничното заведение " Свети Мина " в Благоевград. Решението беше стимулирано със здравословни аргументи.

Адвокатите на арестуваните бяха безапелационни, че все още няма ясно обвиняване, нито задоволително доказателства, на база на които съдът да стимулира решението си лицата да останат непрекъснато в ареста.

Решението на спецсъда предстои на обжалване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР