Разследването на служба Военна полиция“ по авиоинцидента със самолет МиГ-29,

...
Разследването на служба Военна полиция“ по авиоинцидента със самолет МиГ-29,
Коментари Харесай

Разследването за разбилия се МиГ-29 приключва с три версии

Разследването на работа „ Военна полиция “ по авиоинцидента със аероплан МиГ-29, при който почина водач майор Валентин Терзиев е завършило, заяви Министерството на защитата. 

Инцидентът породи по време на учения на формированията за Противовъздушна отбрана от Българската войска и авиационни формирования от Военновъздушни сили - „ Шабла 2021 “ на 9 юни 2021 година

Три съществени версии за аргументите, довели до трагичния авиоинцидент са разказани във финалния отчет на отдела за следствие на авиационни катастрофи, като една от тях - " среща на самолета с водната повърхнина в резултат на загуба на пространствена ориентировка от екипажа " - се посочва за най-вероятна.

Другите две версии преглеждат опцията за отвод на авиационната техника в полет и разрушение на изтребителя или поразяване на водача от осколки вследствие разрива на ракетата. Според отчета, тези две версии обаче са малко евентуални.

Министърът на защитата има подготвеност да даде направения отчет от Военна полиция на прокуратурата, която продължава следствието по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.

До 3 - 4 седмици следва да бъде снет и записът от така наречен черна кутия в профилирана лаборатория на производителя в Руската федерация.

Началникът на защитата е заповядал да се оцени степента на употреба на регламентиращите документи, касаещи летателната активност във Военновъздушни сили при съществуващите ограничавания на летателен запас. Бяха изпълнени нужните ограничения за недопускане на спешни обстановки и се възвръща плановата летателна активност на изтребителната авиация.а
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР