Разследването на киберпрестъпленията в България е на много ниско ниво.

...
Разследването на киберпрестъпленията в България е на много ниско ниво.
Коментари Харесай

Борислав Сарафов, НСлС: Разследването на кибепрестъпността в България е на много ниско ниво

Разследването на киберпрестъпленията в България е на доста ниско равнище. Това сподели шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов пред публицисти по време на семинар на тематика " Разследване на киберпрестъпленията ", който се организира взаимно с Баварската Прокуратура.

" Искам да подчертая отличното съдействие сред двете прокуратури, което датира от 2002 година Радвам се, че в рамката на този семинар може да си сверим часовника с немските ни сътрудници и да забележим най-хубавите в региона на следствието на кибепрестъпленията. Надявам се нашият часовник да не е изостанал, въпреки че равнището на киберсигурност у нас е доста ниско. Все повече стават админите на облачни услуги, от ден на ден информация се качва в разнообразни облаци и виртуалното пространство става все по-уязвимо на цифрови офанзиви ", посочи той. 

" През 2018 година в страната ни бе признат закон за киберсигурност, само че това за жалост не оказа помощ. Ние получихме хакерски офанзиви против Национална агенция за приходите, против " Български пощи “, активността на тези институции беше мощно затруднена, провокира публични разтърсвания и безредици “, съобщи той.

На двустранни срещи през днешния ден с Баварската Прокуратура са били разисквани и съдействие по съответни наказателни каузи, както и работа по каузи за трафик на хора, пране на пари, и т.н.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР