Разследването на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев е още

...
Разследването на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев е още
Коментари Харесай

Той застана с името си: 3 милиарда! Ето ви причината да бъде убит Гешев! Стига глупости, ДееБъ!

Разследването на атентата против основния прокурор Иван Гешев е още в начална фаза и, макар че към този момент има обвинени, занапред ще се откриват обстоятелствата. Но мненията са наложителни, тъй като след убийството на Луканов през 1996 година посягане с такава безочливост не е имало, безапелационен е проверяващият публицист Евгени Петров.
Принципната разлика е, че Луканов към този момент не беше политическа фигура, а стопански състезател, до момента в който при атентата против Гешев приказваме за посягане против държавността.Съвсем предстоящо в политически проект и по оста противници-привърженици на Гешев в обществените мрежи се обрисуваха ясно две съществени хипотези – едната е, че е инсценировка на самия Гешев. Признавам си, че ми се коства цинична, в случай, че фамилията му с 2 деца е пътувало с него, само че следствието мълчи дали е в същия автомобил. Другата догадка е, че в действителност е опит за нападение от задоволително на брой извънредно богати предприемачи със наранени ползи, наричани най-често, само че неопределено „ мафия “.
Както учи ФБР по филмите, с цел да повдигнете обвиняване, би трябвало да докажете по едно и също време 3 детайла: опция, средство и претекст. При отсъствието на един от трите детайла, обвиняването рухва.
По първата догадка – за самоатентата… При доста развита фикция, можете да допуснете, че Гешев е имал средство и опция самичък да си провежда атентата, употребявайки връзките си с престъпния контингент, да вземем за пример. Но това е извънредно рисковано и трансформира самия основен прокурор в пленник на ъндърграунда. Много мъчно е и да се потвърди сходен ход. Струва ми се на ръба на парадокса, изключително поради наличието на фамилията му в кортежа. Що се отнася до претекста – аз персонално не виждам безусловно никакъв претекст Гешев да си самоорганизира атентат. Въпросът е какво би донесло това на магистрата?
1/ Главният прокурор остро се изрича срещу проектозакона за контрола на обвинител № 1. Самият проектозакон към този момент е импортиран и най-вероятно ще се одобри до седмици, когато следствието надали ще има някакви резултати. И единствено хора с доста невисок IQ биха разчитали, че сходен атентат ще анулира приемането на проектозакона. Най-малкото, тъй като сред двата акта няма никаква връзка. Един атентат няма нищо общо с кардиналната концепция за надзор върху основния прокурор.
2/ Едва ли Гешев разчита с този атентат, в случай че самичък си го е провел, да завоюва някакво всеобщо публично утвърждение. Това също е жалко до отменяне като претекст. Цялата демократична общественост, или най-малко нейни изявени представители към този момент го заподозряха в инсценировка (по Ат. Атанасов, о.р. генерал), а съмнението, че желае да се прави на мъченик…ами че то първата работа към мъчениците е да ги екзекутират, след това да ги канонизират. Едва ли Гешев желае тъкмо това.
Така че „ на първо четене “ Гешев няма претекст и пренебрежимо дребни средства и опция да си провежда самичък нападение. Още повече – да рискува личния си живот и този на най-близките си. Както стана ясно, с нашите специалисти работи и израелски познавач. по антитероризъм. Единодушни са, че гърмежът е бил за не да сплаши, а да убие.
Що се отнася до втората световна догадка, която в цялостна степен дава отговор на въпроса: „ Кой има интерес “, т.е претекст, и несъмнено средства, а оттова и опция – отговорът е явен: Има от няколко стотин милиона до 2-3 милиарда аргументи да отстранен Гешев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР