Разширяват школото с нова 3-етажна сградаНов физкултурен салон беше открит

...
Разширяват школото с нова 3-етажна сградаНов физкултурен салон беше открит
Коментари Харесай

Община Върбица вдигна физкултурен салон за СУ Паисий Хилендарски

Разширяват школото с нова 3-етажна постройка
Нов физкултурен салон беше открит в навечерието на Деня на будителите в Средното учебно заведение " Паисий Хилендарски " в град Върбица. То има 160-годишна история, само че през последните четири десетилетия възпитаниците му караха часовете по физическо образование под намерено небе, в дъжд, сняг и мраз.
В петък кметът инж.Мердин Байрям алегорично съобщи на директорката на школото Минка Атанасова ключовете за модерната спортна база .

" С моя екип поехме уговорката да построим физкултурен салон, който да дава отговор на европейските стандарти и го изпълнихме за 2 години, на два стадия ", сподели градоначалникът. Поясни, че осъществяването възлиза на 466 000 лева с Данък добавена стойност. " Това са изцяо пари от локалните доходи на Община Върбица за 2020 и 2021 година Нито една стотинка непознато финансиране няма. Това значи, че добре управляваме приходите от общинските предприятия на Върбица ", акцентира инж. Байрям.
Модерният физкултурен салон е с стадиони за баскетбол и волейбол, които бяха тествани. В деня на формалното разкриване кметът даде старта на спонтанен баскетболен мач, в който непринудено се включиха и гостите - общински съветници и кметове на обитаеми места. Във второто равнище на спортната база има и място за трениране на битка, а при неприятно време то може да се употребява за културни мероприятия и сцена. Салонът е със съблекални и санитарни пространства.
С построяването му не завършва грижата на общината за най-голямото учебно заведение.

Работи се по план за открита спортна площадка в двора с благоприятни условия за игра на тенс на корт, волейбол и футбол на дребни порти. Към нея ще има и фитнес навън.
Общината проектира и създаване на ново крило към СУ " Паисий Хилендарски " . То ще бъде на 3 етажа с 12 класни стаи и ще има топла връзка с главната учебна постройка. Така всички деца в учебното заведение ще минат на едносменен режим до 2-3 години, даде обещание инж. Байрям.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР