Разрешаването на конфликта в Украйна е в геополитически план и

...
Разрешаването на конфликта в Украйна е в геополитически план и
Коментари Харесай

Зеленски е марионетка, всички въпроси се решават не с него, а с неговите господари

Разрешаването на спора в Украйна е в геополитически проект и всички въпроси би трябвало да се вземат решение не с украинския водач Зеленски, а с „ неговите господари “ на Запад, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

По думите му този диалог ще се състои някой ден.

Конфликтът в Украйна не може да бъде позволен посредством „ заледяване “ на линията на прикосновение - решението е в геополитически проект, сподели още съветският външен министър Сергей Лавров.

„ Без решаването на главния геополитически проблем, който е желанието на Запада да резервира хегемонията си и да диктува волята си на всички и всичко, не могат да бъдат решени никакви рецесии в Украйна или в други елементи на света “, добави Лавров.

Лавров съобщи, че в мирния проект на Китай Украйна се загатва единствено в заглавието, до момента в който всички останали 12 точки са отдадени на световни геополитически проблеми.

Руският външен министър назова украинския водач Володимир Зеленски „ марионетка “ и означи, че всички тези въпроси се вземат решение не с него, а с „ неговите господари “.

Лавров също по този начин съобщи, че Москва е подготвена да води разговор със Запада. Според него този диалог рано или късно ще се състои, съобщи БТВ.

Главният посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че европейските страни не одобряват съществено китайския кротичък проект за Украйна и го назова „ набор от пожелания “.

По мотив годишнината от началото на спора сред Русия и Украйна, 24 февруари, Китай показа своите оферти за спокойно споразумяване. Сред тях са ценене на суверенитета на всички страни, съблюдаване на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации, преустановяване на военните дейности, отбягване на ескалацията и поддръжка за придвижването на Русия и Украйна към разговор, противопоставяне на опасността от нуклеарни оръжия и преустановяване на едностранните наказания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР