Разработеният в България софтуер прихваща реалния корабен трафик във всяко

...
Разработеният в България софтуер прихваща реалния корабен трафик във всяко
Коментари Харесай

Уникална технология за плаване в реален трафик разработиха специалисти от ТУ – Варна

Разработеният в България програмен продукт прихваща действителния корабен трафик във всяко едно пристанище в света посредством AIS Class A Transponder, обработва се и подава в симулаторите, като всеки един транспортен съд се пресъздава на екрана дружно със всичките си данни: Name, Ship type, NavStatus, MMSI, Lat:, Lon:, Speed, Course, Heading, ROT, Dest., Distance и други По този метод студентите и курсистите на ТУ - Варна могат да плават в безусловно действителен трафик в действително време.

Тази функционалност покачва доста научноизследователския капацитет на Морския Научнoизследователски и Квалификационен център , който се трансформира в водач на проучванията в морската сфера. Софтуерът дава също опция по избор на инструктора да се избере един транспортен съд от действителния трафик и да се добави в авансово създадения сюжет на съответното виртуално пристанище, което е безусловно прецизен модел на действителното.

В този сюжет инструктора може да добави виртуален транспортен съд, който да бъде ръководен от обучаемите, които надлежно би трябвало да се преценяват с дейностите на действителния транспортен съд (могат да го следят в симулацията все едно са на мостика му).

По този метод обучаемите се приближават оптимално до обстановки, които могат да им се случат на борда на действителния транспортен съд и по този начин се усилва техния опит и умения за съответна и навременна реакция.

За следващ път ТУ – Варна създава технологии, с които покачва качеството на своите обучаеми и потвърждава, че експертите му са на едно от най-високите равнища в света!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР