Разработеният от Китай най-голям в света самолет-амфибия AG600 днес направи

...
Разработеният от Китай най-голям в света самолет-амфибия AG600 днес направи
Коментари Харесай

Уникалният най-голям самолет в света направи първия си полет и

Разработеният от Китай максимален в света самолет-амфибия AG600 през днешния ден направи първия си полет в град Чжухай (провинция Гуандун, Южен Китай). Китайската централна телевизия заяви, че той е бил във въздуха към час.

Според данни на телевизионния канал, с цел да набере скорост за политане на Ей Джи 600 са му били нужни към 600 метра по пистата. При тестването самолетът се е издигнал на височина от към 2500-3000 метра, след което направил няколко маневри, в това число понижаване на височината и реплика на заход за кацане, написа ПИК.

Разработчиците на новия аероплан разясниха, че главната цел е била да се ревизира сигурността и действието на бордните системи.

Самолетът-амфибия е основан от Китайската авиостроителна корпорация за потребностите на гражданската авиация, съобщи Българска телеграфна агенция. Той е конструиран особено за битка с горски пожари и издирвателно-спасителни интервенции. Противопожарната му трансформация може да придвижва 12 тона вода. Самолетът ще има и пътнически, и товарни разновидности, посочи ТАСС.

Според основния конструктор на Ей Джи 600 към този момент са направени 17 поръчки за новата машина, който ще бъде пуснат в деяние не по-рано от 2021 година, откакто премине всички процедури по узаконяване.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР