Разработената ваксина от компанията с университета в Оксфорд бе одобрена

...
Разработената ваксина от компанията с университета в Оксфорд бе одобрена
Коментари Харесай

Лондон одобри ваксината на AstraZeneca

Разработената ваксина от компанията с университета в Оксфорд бе утвърдена като безвредна и ефикасна за потребление в Обединеното кралство от медицинския регулаторен орган. Англия е първата страна в света, която утвърждава имунизацията.

Британските медии дефинираха новината като значителен преломен миг, който ще докара до всеобщо разширение на акцията за имунизация и връщане към естествен метод на живот в страната, съобщи БНР.

Лондон поръча 100 милиони дози от имунизацията на AstraZeneca, с които могат да бъдат имунизирани 50 милиона души.

Разработването на имунизацията стартира през първите месеци на годината, първите опити бяха направени с доброволци през април, след което препаратът мина съществени клинични тествания с присъединяване на хиляди доброволци.

Във Англия към този момент се употребява, която бе утвърдена в средата на декември.

Повече от 600 000 британци към този момент са имунизирани. Приоритетни групи са най-възрастните и уязвими хора, жителите и личния състав на домовете за обществени грижи и здравните служащи на първа линия.

Междувременно през днешния ден следобяд министърът на опазването на здравето Мат Ханкок се чака да разгласи още региони в Англия, които ще преминат в по-висока степен на локална карантина, поради сериозното състояние със заразяването с Covid-19 в тях.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР