Разработчици на австралийското студио Zero Hour Interactive обявиха, че спират

...
Разработчици на австралийското студио Zero Hour Interactive обявиха, че спират
Коментари Харесай

Разработчици изоставиха играта си след три години в знак на протест

Разработчици на австралийското студио Zero Hour Interactive оповестиха, че стопират работата по игра, по която работят от 2020 в символ на митинг против метода на управление на компанията и отношението към тях, предава GamesPressure.

Burning Lands Vietnam, играта на австралийското студио бива рекламирана, като тактически FPS шутър, който въпреки че кардинално се създава от три години, тъне в тайнственост. Играта неотдавна започва и Kickstarter акцията си, появи се и страницата ѝ в Steam дори. За вероятността играта да е някакъв тип машинация се заприказва от няколко YouTuba канала, които разказват държанието на ChanceBrahh, шефът на Zero Hour Interactive при връзката им с тях. Тези дни пък хората, работещи по Burning Lands излязоха в общественото пространство с изказване, в което декларират, че приключват работата по плана. Освен, че не са получавали възнаграждение, те се опълчват и на разнообразни аспекти от управлението на ChanceBrahh. Без да влизат в детайлности, разработчиците изясняват, че са изразили ясно мнението си, че играта не би трябвало да се появява в Kickstarter. По-рано този месец ChanceBrahh провел и AmA (Ask me Anything) среща с геймъри в Discord, с цел да надуе в допълнение балона към Burning Lands. В полемиката решили да се включат и разработчиците, само че ChanceBrahh ги изхвърлил от управляваната от него полемика. Това предизвикало ядосаните чиновници на фантомното студио да проведат своя лична AmA среща в Discord.

Скоро след следващото несъгласие към Burning Lands мнозина от подкрепилите финансово играта в Kickstarter стартират да изтеглят назад помощта си. Самият ChanceBrahh упорства, че играта ще види бял свят и планът ще бъде осъществен, без значение от отхвърли на 19 от 21-мата разработчици да продължат работа. Самите коментиращи в Kickstarter наподобяват разграничени в позициите си и до момента в който някои приканват за протест на Burning Lands, други заявяват поддръжката си. Какво ще се случи по-нататък ще е забавно да се наблюдава.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР