Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни. Това заяви

...
Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни. Това заяви
Коментари Харесай

Радев: Разпускането на парламента е въпрос на дни

Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни. Това съобщи президентът Румен Радев в края на днешното чуване на претендент за нов член на ЦИК от " ИТН ", заяви Българска национална телевизия.

Държавният глава обаче не уточни съответна дата за разформироване на Народното събрание и насрочване на предварителни парламентарни избори.

За да имаме почтени, транспарантни и налични избори, е от изключителна значимост работата на ЦИК, акцентира президентът по време на чуването.

Той подчертава, че за ефикасната активност на ЦИК е значима публичността в нейната работа. Изборите са стожер на демокрацията и от тях зависи да имаме демократични и законни институции, съобщи президентът.

След подадената оставка от члена на ЦИК Любомир Гаврилов, той е освободен с декрет на президента. Новото предложение от " ИТН " е Гергана Петрова Стоянова. Тя е от Бургас и приключила Английската езикова гимназия и Бургаския свободен университет със компетентност " Право ". От 1999 година е член на Адвокатска гилдия – Бургас.

След чуването беше счетено, че Гергана Стоянова е подобаваща за позицията и по този начин тя е новият член на ЦИК от квотата на " ИТН ".

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР