Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое

...
Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Неверни и манипулативни са твърденията, че 13 000 държавни служители са освободени от служебните кабинети

" Разпространените от Министерския съвет изказвания, че служебните държавни управления под мое управление са " отстранили " над 13 000 чиновници са погрешни и манипулативни ". Това се споделя в позиция на Гълъб Донев, шеф на кабинета на президента и длъжностен министър-председател от 2 август 2022 година до 6 юни 2023 година, публикувана от прессекретариата на президента.

" Всяка справедлива информация за придвижването на чиновниците в администрацията следва да съдържа основанията за преустановяване на правните отношения. Разпратените до медиите " информации " освен, че не дават отговор на истината, само че и включват всички напуснали по свое предпочитание, преместили се в други администрации, упражнили правото си на пенсия, или са били краткотрайно заети на цивилен контракти, чийто период е изминал и други Нещо повече – включени са и държавните сдружения, както и членовете на политическите кабинети, които естествено си потеглят с всяко държавно управление ", се разяснява още в позицията на Донев.

" Управленското изтощение тласка държавното управление " Денков " в неверна посока. Протестиращите земеделци не са " терористи ", енергетиците не са хора, " които стачкуват против себе си ", а в служебните държавни управления никой не е " подписвал с кръв " да гони хора от администрацията, както се настояваше на едно партийно съвещание ", показва Гълъб Донев.

" Напротив, работихме единствено и само да преведем страната през рецесиите, в които ръководещите тогава я вкараха и изоставиха. И успяхме. Видно бе по цените на горивата, по енергийната диверсификация, по квалифицираните закони, по преодоляването на растежа на цените, по прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция и така нататък Неслучайно равнището на доверие, с което си потегли служебният кабинет, е и остава недостижимо за настоящия. Но има нещо по-притеснително. В българската политика операциите са от дълго време употребен способ, за жалост. Но когато се популяризира публично от най-високо равнище - от министър-председателя - то лъжата придобива статут на държавна политика ", приключва Донев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР