Разпространението на Омикрон принуди някои европейски страни да въведат спешно

...
Разпространението на Омикрон принуди някои европейски страни да въведат спешно
Коментари Харесай

Заради Омикрон редица европейски страни въвеждат нови ограничения

Разпространението на Омикрон принуди някои европейски страни да вкарат незабавно нови, по-строги ограничения. 

Франция разгласи по-затегнати правила против Covid-19 откакто броят на инфектираните с Омикрон се удвои по празниците. От 3 януари всички, които могат, са задължени да работят от разстояние, а бустерните ваксини ще могат да бъдат поставяни 3 месеца след втората ваксина, вместо досегашните 4 месеца.

Забранява се потреблението на храни и питиета по време на дълги пътувания. Остават затворени нощните заведения, питейни заведения, нощни заведения, заведенията за хранене и кафенетата ще имат право да обслужват единствено хора, седящи на маса, само че не и правостоящи. Маските навън стават наложителни в центъра на градовете, обобщава blagoevgrad24.bg.

Според новите ограничавания, ще има предел и на събиранията навън – до 5 000 души, а на закрито - до 2000 души.  От събота насам Франция записва над 100 000 новозаразени с новия вирус – това е най-високото число от началото на пандемията. Въпреки това френският министър председател Жан Кастекс не се реши за анулация на празненствата за Нова година. На конференция за оповестяване на новите ограничения, той дефинира обстановката като " филм до безкрайност “.

От 15 януари " здравният документ “ към този момент ще се назовава " имунизационен документ “, с което отпада допускането до обекти на закрито с отрицателен PCR или антигенен тест. Мярката следва да бъде утвърдена от Народното събрание. Въпреки това не се приказва за цялостен локдаун във Франция. Училищата се възнамерява да се върнат към образователните действия на 3 януари.

Нови по-затегнати правила вкараха и други страни в Европа.

Във Великобритания се очакваше да бъде въведен нов локдаун, само че за момента управляващите се въздържат от тази мярка, макар големия брой новозаразени по празниците. Хората бяха призовани да посрещнат Нова година на открито, вместо да се събират на закрито.

Германия забрани събиранията в до момента позволените спортни зали, фитнеси, плувни басейни. Затворени са нощните клубове, кината в няколко провинции. Все още са позволени събиранията на до 10 индивида и то единствено, в случай че са имунизирани.

Гърция също вкарва нови правила поради Омикрон. От 3 януари питейните заведения и заведенията за хранене ще затварят в среднощ, а на една маса ще могат да сядат до 6 индивида. Няма да сервират на правостоящи, не разрешава се мощната музика, която приканва към занимания.

Дания, която има население от 5,8 млн затвори всички културни действия, откакто страната стана най-засегнатата от Омикрон с 1612 нови случая на 100 000 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР