Разпоредителното заседание по делото за фалита на Дупнишка популярна каса

...
Разпоредителното заседание по делото за фалита на Дупнишка популярна каса
Коментари Харесай

Делото за фалита на Дупнишката популярна каса тръгна отново

Разпоредителното съвещание по делото за банкрута на Дупнишка известна каса стартира в Окръжния съд в Кюстендил. То беше пренасочвано от средата на март поради заболяване на обвинената Ивона Близнакова. Измамените инвеститори в касата са 222-ма, които са и страна по делото.

Дупнишката известна каса банкрутира през 2016 година Измамени с голословно високи лихви до 16% се оказаха над 200 инвеститори, които подадоха тъжби.

Първоначално обвинителният акт, направен от Окръжната прокуратура-Пловдив, където последно е била записана касата, беше против фамилията Георги и Ивона Близнакови.

Преди повече от година мъжът се самоуби, по този начин подсъдима по делото към този момент е единствено брачната половинка.

Делото беше спряно, едвам през днешния ден потегли още веднъж. Пострадалите се приканват, като са подредени в листата по азбучен ред и ще се разделят по еднакъв брой, от по 74 лица, за всяка от трите дати 19, 20 и 21 април.

В призовките, на потърпевшите физически лица е указано, че явяването им в разпоредително съвещание не е наложително.

Предвид епидемиологичната конюнктура в страната от Covid-19 на датите, избрани за осъществяване на правосъдните съвещания, с цел да се обезпечат ограничения за сигурност в правосъдната зала на Окръжен съд – Кюстендил, потърпевшите ще бъдат допускани поредно, един след различен, като броят им в правосъдна зала и палатата би трябвало да не надвишава 5 лица, а в правосъдна зала да участват до 15 лица. Заседанията ще стават при оптимално съблюдаване на противоепидемичните ограничения, оповестиха от съда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР