Разпоредих проверка за бонусите на служителите в Агенцията по вписванията

...
Разпоредих проверка за бонусите на служителите в Агенцията по вписванията
Коментари Харесай

Цачева наредила проверка за бонусите на служителите в Агенцията по вписванията

Разпоредих инспекция за бонусите на чиновниците в Агенцията по вписванията и при нарушаване ще бъда безкомпромисна. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева в изказване по отношение на изплатени бонуси на чиновници в Агенцията по вписванията, раздавани в интервала, през който Търговския указател не е работил.

„ Наредбата за заплатите за чиновниците в държавната администрация е в действие от 2012 година Съгласно тази разпоредба всеки един началник на административна конструкция дефинира нарочни вътрешни правила. Като в тях се дава опция за погашение на по този начин наречените
бонуси, които са резултат от няколко неща. Преди всичко става въпрос за икономии в избрания бюджет на всяка една административна конструкция, които в всеобщия случай се натрупват от болнични листове на чиновници, които през съответния интервал са били в заплатен отпуск по болест, както и задачата на тези средства е да подтиква съответните представители на администрацията за полагане на оптимални старания в осъществяване на служебните си отговорности ", съобщи още Цачева.

Тя разясни, че като всеки един министър е задължена да даде оценка на изпълнителния шеф, без да утвърждава съответните суми, получени от съответните чиновници на администрацията. Цачева добави, че е провела диалози с изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията, която я е уверила, че наредбите на наредбата и вътрешните правила са прецизно спазени.

„ Разпоредих осъществяване на инспекция, която да ми отговори дали са спазени условията на наредбата и вътрешни правила ", сподели още Цачева. Тя уточни, че има вяра, че няма такива нарушавания, само че по думите ѝ, в случай че инспекцията откри такива в отчета, ще бъде безкомпромисна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР