Разполагането на стратегически бомбардировачи в руската военновъздушна база Оленя в

...
Разполагането на стратегически бомбардировачи в руската военновъздушна база Оленя в
Коментари Харесай

Дипломат: Русия провокира НАТО със стратегически бомбардировачи

Разполагането на стратегически бомбардировачи в съветската военновъздушна база " Оленя " в непосредствена непосредственост до страните от НАТО се изяснява с безспорната увереност на агресора, че Алиансът няма да влезе в спор .

Това мнение изрази специалистът по интернационалните въпроси, някогашният дипломат на Украйна в Съединени американски щати Валерий Чалий, представен от УНИАН.

" Въпреки всички устни закани от страна на Кремъл към страните от НАТО, в действителност не че те не чакат нито един конфликт с НАТО - те знаят, че той безусловно не ги заплашва. А в случай че нещо ненадейно се случи (самолет прелети в неправилна посока или ракета) - самите " гълъби на мира " ще прикрият хулиганските дейности на " военните ястреби ", - написа дипломатът във " Facebook ".

Чалий означи, че точно по тази причина Русия реалокира стратегическите бомбардировачи, изстрелващи ракети по Украйна от летище " Енгелс " край Саратов, не в Сибир и Далечния изток ( " Белая " в Иркутска област или " Украинка " в Амурска област), а в Оленя.

" Елените, които са уязвими за доста типове ракети с наземно базиране, са още по-уязвими за изстрелване от въздуха, защото се намират тъкмо под страната на НАТО на към 150 км ", изясни Чали.

Той акцентира, че непрекъснатите изказвания на най-високо ниво за нуждата да се избегне конфликт на НАТО с Русия " в действителност дават на Путин картбланш за незаконните им дейности ". Чалий назовава това държание на НАТО не тактика, ориентирана към понижаване на ескалацията, а покана към агресора да ескалира.
 Заплахите на Путин и Лукашенко с Вагнер против Полша
Заплахите на Путин и Лукашенко с Вагнер против Полша

Бунтът на Пригожин съществено травмира Путин и той изглеждаше пред обществото като слабак

Известно е, че в съветската военновъздушна база " Оленя " се намират, наред с други неща, съветски бомбардировачи Ту-95МС, които обстрелват Украйна. През май се появиха сателитни фотоси на съветската авиобаза, които потвърдиха това.

Трябва да се означи, че през декември 2022 година на летище Енгелс в Саратовска област е имало удари. Поради страха да не загуби преобладаващата част от авиацията си , съветското министерство на защитата разпръсна въздушния флот от Енгелс в разнообразни бази.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР