Разполагането на противовъздушната система С-300 от страна на Русия в

...
Разполагането на противовъздушната система С-300 от страна на Русия в
Коментари Харесай

Франция: Разполагането на С-300 от Русия в Сирия подхранва военна ескалация

Разполагането на противовъздушната система С-300 от страна на Русия в Сирия рискува да подхрани военна ескалация . Това разгласи говорителката на външното министерство на Франция, представена от " Франс прес ".

На 24 септември съветският боен министър Сергей Шойгу разгласи, че Русия ще предприеме редица ограничения за повишение сигурността на своите военнослужещи в Сирия, в това число доставки на системите С-300 след свалянето на съветския разследващ аероплан Ил-20 по простъпка от сирийската противовъздушна защита.

 Израел можел да победи и унищожи С-300 на Русия в Сирия
Израел можел да победи и унищожи С-300 на Русия в Сирия

Тъй като разполагал със стелт изтребители

" Франция отбелязва със угриженост доставката от страна на Русия на комплицирани противовъздушни сили в интерес на сирийския режим ", акцентира говорителката.

" На фона на районните напрежения, доставката на такова съоръжение от Русия способства за поддържането на заплахата от военна ескалация и премахването на вероятността за политическо споразумяване на сирийската рецесия ", добави френската представителка.

По думите на Шойгу, че на сирийската войска ще са ѝ нужни три месеца, с цел да бъде подготвена да употребява зенитно-ракетните комплекси.

 Москва се надява, че Израел ще
Москва се надява, че Израел ще " прояви добра преценка " след доставката на С-300

Доставката на С-300 ще бъде последвана от спомагателни стъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР