Разполагаме с информация за всичко, което се случва в Черно

...
Разполагаме с информация за всичко, което се случва в Черно
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: Знаем какво става в Черно море, както по въздух, така и на вода

Разполагаме с информация за всичко, което се случва в Черно море - по въздух и на вода, сподели през днешния ден пред публицисти във Варна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. По думите му обстановката в акваторията се следи и проучва непрестанно.

В предишното на българските има славни моменти, само че тогава постоянно сме работили сами, уточни Ефтимов. Той акцентира, че в сегашното това не е по този начин, страната ни е част от мощен защитителен съюз и разполага с информация. Ефтимов прикани българите да са спокойни, като увери, че „ всичко е под надзор “. Той добави, че се работи доста деликатно и стремежът е да се демонстрира рационалност, с цел да не дава страната ни мотиви за провокации.

За неналичието на задоволително фрагменти в армията адмирал Ефтимов разяснява, че некомплектът е в директна връзка с модернизацията ѝ. Заплатите не са толкоз ниски, има опция за развиване, само че младежите желаят да видят техника, съответна на времето, уточни Ефтимов, представен от Българска телеграфна агенция. Според него това е повода фокусът на управлението на защитата да е тъкмо върху ускоряването на модернизацията на другите типове въоръжени сили.

Той напомни, че първият от новите модулни кораби на Военноморски сили към този момент е пуснат на вода, в този момент следва оборудването му, стартират да се вършат и стратегиите за подготовка на екипажите. Ефтимов посочи, че би трябвало да се ускорят други планове, които да подсилят наблюдението и отбраната. „ Ние развиваме системно Военноморски сили, само че ситуацията се трансформира и би трябвало да се вземе решение на държавно равнище някои неща да се приоритизират “, уточни адмиралът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР