Разпитват свидетели за залавянето с подкупаАдвокатите на отстранената кметица на

...
Разпитват свидетели за залавянето с подкупаАдвокатите на отстранената кметица на
Коментари Харесай

Без отвод на прокурорите по делото „Иванчева“

Разпитват очевидци за залавянето с подкупа


Адвокатите на отстранената кметица на “Младост ” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и медиатора Петко Дюлгеров желаеха отказ на трима прокурори по делото за рушвет. Причината е, че в края на предходната седмица Върховният касационен съд (ВКС) стартира инспекция и изиска делото, а обвинителите излязоха с писмо то да не се дава на подчинените на Панов, преди да има изговаряне по проблема.

Според бранителите, реакцията на прокурорите била “недопустима интервенция в работата на съдиите ” и показвала “предубедено и заинтригувано отношение ”. Съдията по делото Иво Хинов не откри нищо правилно в адвокатските приказки и отхвърли настояването на отбраната.

Процесът продължи през днешния ден с разпити на поемни лица, взели участие в огледите при задържането на Иванчева, Петрова и Дюлгеров с рушвет от 70 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Те описаха, че най-силно с мастило от обагрените банкноти “светели ” сенниците на автомобила, в който бяха хванати кметицата и заместничката й. Делото ще се гледа до сряда в това число и чак след този ден ще може да отиде при състав от Апелативения спецсъд (АСпНС), който да реши дали Иванчева и Петрова ще излязат под домакински арест. По-леката им мярка бе изменена от арбитър Иво Хинов, който ги пусна неотложно, само че спецпрокуратурата стачкува и АСпНС анулира незабавното осъществяване, само че към момента не се е произнесъл всъщност за по-леката мярка на двете подсъдими.

Днешното правосъдно съвещание стартира със забавяне, тъй като се оказа, че правосъдната защита не е довела Петко Дюлгеров от килията му. Той също бе пуснат под домакински арест и идваше самичък на съвещанията, само че АСпНС го върна в ареста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР