Разпитът на Васил Божков беше във връзка с онзи случай,

...
Разпитът на Васил Божков беше във връзка с онзи случай,
Коментари Харесай

Адвокатът на Божков твърди, че бизнесменът се е върнал доброволно в България, а не е екстрадиран

Разпитът на Васил Божков беше по отношение на оня случай, за който знаете, за дадените преди време 60 млн. лв., за които се твърдеше, че са дадени на министъра на финансите.

Това сподели юристът му Георги Гатев, който участва на разпита. Разпитът продължава на следващия ден, през днешния ден той продължи повече от четири часа. По думите на юриста, Божков „ горе долу “ удостоверява досега много от изнесената от него информация по случая, само че с някои допълнения.

Адвокат Георги Гатев сподели, че клиентът му се е върнал непринудено в България, като сподели документ за това от прокуратурата в Обединените арабски емирства, който е подаден в съда. По-рано през днешния ден от Софийска градска прокуратура разгласиха документи, съгласно които Божков е екстрадиран. „ Тази информация е неточна, може би е погрешна “, разяснява Гатев.

„ Ако той е бил екстрадиран, това става по съответния ред, защита и застраховане на връщането, а той се върна самичък. Ако е бил екстрадиран, нямаше да бъде пуснат самичък да пътува “, добави Гатев. Адвокатът уточни, че Божков е имал три диалога с прокуратурата в Дубай, на които му е бил подложен три пъти въпросът за това сигурен ли е, че желае да се върне в България и дали може да разчита там на сигурност.

По думите на Гатев, Васил Божков е дал отговор на тези питания позитивно. На въпрос за какво е решил да се върне, Гатев сподели, че клиентът му е разчитал на това, че „ може би има някаква смяна в тази правосъдна система, в правораздаването в България “.

Като означи, че измежду аргументите Божков да се върне е преустановяване на делото по Глава първа за закононарушение против републиката, както и закриването на профилираните съд и прокуратура от Народното събрание. Защитникът добави, че клиентът му не е имал проблеми с управляващите в ОАЕ.

Адвокат Гатев сподели още, че към този момент е обжалвал задържането под стража на Васил Божков. На 26 август съдът остави в ареста Божков по едно от делата против него, обвързвано с хазартния му бизнес. Предният ден той се върна в България от Дубай, където пребиваваше и беше арестуван на летището в София. Източник:

Константин Костов/БТА

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР