Разнобой между Столичната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването. Тази

...
Разнобой между Столичната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването. Тази
Коментари Харесай

Разнобой между РЗИ-София и МЗ заради COVID мерките

Разнобой сред Столичната здравна ревизия и Министерството на здравеопазването. Тази заран шефът на РЗИ-София разгласи нови ограничения в действие от на следващия ден. По-късно министерството го опроверга.

В 8:20 ч. сутринта в „ Тази заран “ по bTV шефът на столичната здравна ревизия Данчо Пенчев разгласи, че от дни столицата е в жълтата Коронавирус зона, а седемдневният разбор на заболеваемостта демонстрира, че към този момент е и в алената зона. И още, че през днешния ден ще бъде издадена заповед за нови ограничаващи ограничения.

„ Във фитнесите, плувните басейни, уелнес и спа залите посещаемостта ще е до 30%. кафенетата, заведенията за хранене, нощните заведения. Ограничава се и работното време. Там, където личният състав е имунизиран по преценка на работодателя или на шефа лицата, които работят, могат да работят и без маски “, заяви Данчо Пенчев.

Интервюто взриви ресторантьорския отрасъл.

„ С тази работа въпреки всичко си заплащам наема, доста хора разчитат на себе си, не разчитат на мама и тате да могат да се устоят “, отвърна Патриция Савова.

„ Първо, това е ликвидиране за туризма, тъй като в разгара на сезона да възбраните работата на нощните заведения, тъй като това 23 ч. значи, че питейни заведения и нощни заведения няма да могат да работят. Ресторантите ще работят с 30% потенциал, което е неуместно “, сподели Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията.

Министерството на здравеопазването опроверга казаното от Пенчев и посочи, че са му поискани пояснения.

" 14-дневната заболеваемост към днешна дата за региона на София град е 89/100 000, което според признатия Национален проект за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на спомагателни ограничавания ".

Потърсен по-късно от bTV Пенчев отхвърли коментар. Асоциацията на заведенията от своя страна е безапелационна - от на следващия ден стартира блокиране на основни кръстовища в по-големите градове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР