Разминаващите се по редица въпроси партии от управляващата коалиция в

...
Разминаващите се по редица въпроси партии от управляващата коалиция в
Коментари Харесай

Партиите от управляващата коалиция в Германия изразиха единна подкрепа за ограничаване на миграцията

Разминаващите се по редица въпроси партии от ръководещата коалиция в Германия - Германската социалдемократическа партия, " Съюз 90/Зелени " и Свободната демократическа партия - направиха взаимно изказване в символ на единение във връзка с миграционната политика, в това число за ограничение на броя на идващите мигранти, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Светофарното държавно управление (наричано по този начин поради цветовете на партии в него бел. ред.) и съставляващите го партии сплотяват напъните си, с цел да понижат тежестта върху нашите общини и да осъществят по-добър надзор, ред и ограничение на миграцията ", споделиха представители на трите партии пред немския вестник " Билд ".

Изявлението бележи смяна в тона най-много от страна на партията " Съюз90/Зелени ", която се обявяваше в поддръжка на подобряването на контрола върху миграцията, само че избягваше да се ангажира с определянето на таван на броя на допусканите мигранти, отбелязва ДПА.

От друга страна, Свободната демократическа партия от известно време упорства за налагането на ограничавания, а канцлерът социалдемократ Олаф Шолц също се изрече в поддръжка на такава мярка.

Миграцията бе съществена тематика по време на акцията за създадените през уикенда районни избори за Ландтаг (провинциален парламент) в две немски провинции - Хесен и Бавария, на които трите партии от ръководещата коалиция претърпяха съществени загуби. Социалдемократите на Шолц по-конкретно записаха най-лошите си резултати в историята.

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", известна с твърдата си позиция във връзка с миграцията, реализира обилни триумфи и в двете проспериращи западни провинции, които съставляват към една четвърт от популацията на Германия. " Алтернатива за Германия " нормално се радва на доста по-голяма поддръжка в провинциите, които са били част от някогашната комунистическа Германска демократична република.

Според Европейска работа за поддръжка в региона на убежището броят на заявките за даването на леговище в Европейски Съюз като цяло се е нараснал, като в Германия броят на молбите е повишен с 74 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година, отбелязва ДПА.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР