Разликата между най-високото заплащане и най-ниското заплащане на труда в

...
Разликата между най-високото заплащане и най-ниското заплащане на труда в
Коментари Харесай

Тъжната И Унизителна Истина За Заплатите В България

Разликата сред най-високото възнаграждение и най-ниското възнаграждение на труда в Европейски Съюз (мегжду Дания и България) е 7.6 пъти. това е добра вест за България, откакто през 2016 година нашите приходи са отстояли от тези на Люксембург над 8 пъти.

През предходната година не могат да се откроят основни промени в икономическото развиване на страните в Европейски Съюз, такова, каквото го познаваме от предходните години. Оказва се, че границата от 1500 евро междинна месечна заплата разделя съюза на две части-14 страни са със междинна заплата над тази граница и 14-със междинни заплати под нея.

България остава последна по този индикатор в Европейския съюз. Със междинна месечна заплата от 406 евро, страната ни изостава от Румъния, където тя е 515 евро и Унгария с 622 евро. У нас спрямо 2016 година междинната заплата се е нараснала с 18%, само че при румънците скокът е 23%1 при унгарците-19%. Така че възможностите да ги задминем са оскъдни, тъй като те не стоят на едно място.

Двойно по-високи от българските са заплатите в Чехия, Гърция и Португалия. Най-близко до междинната европейска месечна заплата са Словения, където заплатата е 1074 евро и Малта-1021 евро.

На върха на класацията след водачите Дания и Люксембург са Финландия-2509 евро и Швеция с 2465 евро.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР