Различни такси формират цените на билетите във въздушния транспорт. Сред

...
Различни такси формират цените на билетите във въздушния транспорт. Сред
Коментари Харесай

Данък климат между 2% и 6% на пътник планират авиокомпаниите

Различни такси образуват цените на билетите във въздушния превоз. Сред тях са летищната такса, която се дефинира на база на потенциала и категорията на летището, горивната такса, която евентуално ще се усили. Има и екологична такса, която Европейският съюз желае към този момент да се образува по нов механизъм. Това сподели Александър Богоявленски, публицист, пред Bloomberg.

"Целта е да се понижи въглеродният отпечатък на самолетните компании ", изясни той. „ Идеята е самолетните компании, които създават по-сериозен въглероден отпечатък, да имат по-голяма данъчна тежест. Тя евентуално ще бъде трансферирана на пасажерите “, сподели Богоявленски.

Според него е забавен фактът, че не се взима под внимание развиването на гражданската авиация, която през последните 20 години напредва доста във връзка с намаляването на въглеродния отпечатък посредством по-икономични мотори на самолетите. „ Големите авиационни групи обновяват самолетния си парк с все по-икономични, безшумни и не толкоз замърсяващи околната среда самолети “, уточни още той.

Според изследвания сега летищата създават по-сериозно замърсяване за околната среда, в сравнение с самите самолетни компании, заключи журналистът, като акцентира, че данъкът няма да е повече от сред 2% и 6% на пасажер.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР