Различията в програмата и основно позицията на ГЕРБ за приемане

...
Различията в програмата и основно позицията на ГЕРБ за приемане
Коментари Харесай

Костадинов: Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ. Номинация на Мария Габриел за премиер е неприемлива

Различията в програмата и главно позицията на ГЕРБ за приемане на еврото са основанието " Възраждане " да откаже поддръжка за кабинет с първия мандат. Това разяснява водачът на партията Костадин Костадинов:

 

" Нека да забележим първо кой ще е министър-председателят, само че считам, че в тази ситуация личностите остават на назад във времето. Винаги сме го казвали и ще не преставам да дублирам - че в последна сметка са значими платформите и стратегиите. В съответния случай платформата и програмата на ГЕРБ е ясна - дори през днешния ден чухме изказване от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков за това, че би трябвало безусловно в доста незабавен порядък, ексклузивен съвсем, да се одобряват законопроектите, които целят влизането на България в еврозоната. Какво има да приказваме повече оттук-насетне, по какъв начин бихме могли да подкрепим държавно управление, което се показва изрично против волята на една голяма част от българските жители ".

 

И още: " При изискване, че имаме импортирана подписка за референдум, всеки един подобен диалог би трябвало да мине през доста необятно публично разискване, това не се случва. Да не приказваме за всичко останало, което касае войната в Украйна, което касае възобновяване хранителния суверенитет, боеготовността на Българската войска. Въобще всеки различен главен детайл от една управническа стратегия, по който ние нямаме безусловно никакво съвпадане - освен с ГЕРБ, само че и с другите политически обединения в Народното събрание, тъй като те действително видяно имат една и съща стратегия, от едно и също място идва написана ", разяснява Костадин Костадинов.

 

За " Възраждане " би била неприемлива и възможна номинация на Мария Габриел за премиерския пост, каквато информация се появи в медиите през днешния ден, предаде БНР.

 

" Това е " женски вид " на Плевнелиев, имахме към този момент един подобен казус или президент. Не желая да си представям изобщо какво би се случило с един сходен различен опит... Пък и ще спестим медиаторите. Както се споделя, вместо да се постанова да носят от американското посолство в Министерски съвет, непосредствено можем да преместим дори Министерския съвет на " Козяк " 16. Това не е съществено. Няма по какъв начин някой да ни убеди, още по-малко пък за кандидатура като Мария Габриел, да дадем своята поддръжка ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР