Разкрита е плантация с канабис в трудно достъпна местност край

...
Разкрита е плантация с канабис в трудно достъпна местност край
Коментари Харесай

Разкриха плантация с канабис за около 100 000 лева в трудно достъпна местност в Родопите

Разкрита е ферма с канабис в мъчно налична околност край родопското село Осиково. Информацията бе обявена на взаимна конференция на Окръжната прокуратура и ОД на Министерство на вътрешните работи в Смолян. По първични калкулации конфискуваното количество марихуана и 143 стръка канабисови растения са на обща стойност към 100 000 лева, съобщи Българска телеграфна агенция. По случая има арестувани обвинени двама мъже, само че към този момент няма привлечени обвинени. Плантацията е оборудвана със система за капково напояване, енергиен източник и устройства, с които на място са обработвани наркотичните растения.

Плантацията на повърхност един декар се намира в земи, които са част от държавния горски фонд, недостъпни са даже за високопроходими коли. При огледа на мястото са конфискувани 17,6 кг марихуана и 143 стръка канабис, съгласно данни от окръжния прокурор Недко Симов. Той уточни, че с висока степен на убеденост имат визия за лицата, съпричастни към осъщественото закононарушение. Става дума за трима мъже от Пловдив на възраст 46, 47 и 55 година, двама от които са арестувани. Образуваното досъдебно произвеждане е по обвинявания за засаждане и развъждане на наркотични растения и за произвеждане на наркотични субстанции. Обвиняеми към момента не са привлечени, защото се изисква правене на изводи по назначените експертизи, прецизираха от прокуратурата. Имаме увереност и воля да се борим интензивно с проведената престъпност и да предпазим жителите на Смолян от тази злина - опиатите, съобщи Недко Симов.

Разследващите са открили, че на място край плантацията е осъществявана самата обработка на канабисовите растения до марихуана. Открити са дробилка и сушилни. При последвали претърсвания от коли са конфискувани преносими компютри, мобилни телефони и 1 грам бяло прахообразно наркотично вещество.

Работата по случая продължава, като занапред ще се обяснява дали се касае за проведена незаконна група, споделиха от прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР