Разкриха самоличността на "Царицата на джебчийките", арестувана във Виена. Жената

...
Разкриха самоличността на "Царицата на джебчийките", арестувана във Виена. Жената
Коментари Харесай

Вижте коя е Царицата на джебчийките, арестувана във Виена

Разкриха самоличността на "Царицата на джебчийките ", задържана във Виена. Жената се споделя Станка Илиева и е от пловдивското село Йоаким Груево и е търсена в цяла Европа за обири, осъществени през последните 10 години.

Илиева е от рода на кардарашите, допускат от Министерство на вътрешните работи. За тях джебчийството не е закононарушение, а поминък, който се предава от майка на щерка. Обучението на девойките стартира сред петата и шестата им година. У нас кардарашите живеят в затворени групи, като най-големите им общности са в Софийско, Плевенско и Пловдивско, оповестява БТВ.



Станка Илиева практикува занаята си от десетилетия. Дълго остава анонимна. Последният ѝ арест във Виена обаче я прави известна в цяла Европа. Семейството на Станка живее в Йоаким Груево, а за съседите не е загадка от кое място произлиза охолството им.



„ Не е неприятна, но вървят да тършуват, да мърсуват, барат. Пребъркват ". Станка не работи, само че постоянно пътува в чужбина. "Няма по какъв начин да се допусна, че тя се занимава с джебчийство. Добър външен тип на млада, умна жена”, сподели кметът на с. Йоаким Груево Наум Нихтянов. Съпругът ѝ упорства за анонимност и отхвърля, че тя е джебчийка. Заминала за Австрия поради проблем с документите си.

"Тя отиде, тъй като имаше 500 евро санкция там, и по тази причина отиде – да се види с юрист и да види дали ѝ е паднала забраната”, сподели брачният партньор ѝ. Двамата се чули малко преди ареста. „ И ми се обажда и вика: "Има секрети сътрудници след мен. " Викам й: "Ми, кво като има. – Тя: "Не знам, може да ме свързва нещо. Спряха я, и излъгаха, че е крала ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР