Разходите за придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи в

...
Разходите за придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи в
Коментари Харесай

С близо 7% производствените предприятия свиват инвестициите

Разходите за придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи в индустрията през 2017 година са със 7.4% повече спрямо 2016 година, демонстрират данни от проучване на Национален статистически институт.

Резултати от извършена анкета на капиталовата интензивност демонстрират, че проектите на промишлените предприятия през 2018 година са за стесняване на вложенията с 6.6% по отношение на направените през миналата година.

В общия размер на предстоящите разноски за придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи през тази година делът на частния бранш е 84.6%, като мениджърите от този бранш плануват понижение на капиталовите си стратегии с 14% спрямо 2017 година.

 Снимка 350556
Източник:

По съществени индустриални групировки максимален условен дял в вложенията през 2018 година се чака да образува производството на артикули за междинно ползване (43.3%), при което се планува намаляване от 12% по отношение на миналата година.

На второ място по планиран размер на вложенията са енергетичните и обвързваните с водата браншове (с условен дял от 25.4%), при които се чака нарастване с 27.9% спрямо 2017 година.

Следва производството на недълготрайни потребителски артикули , което е с условен дял от 16.3%, като предвижданията на мениджърите са за стесняване на капиталовите стратегии с 25.2% по отношение на миналата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР