Разходите за изпращанетона първите БТР-и за Украйна струва 170 хил.

...
Разходите за изпращанетона първите БТР-и за Украйна струва 170 хил.
Коментари Харесай

Тагарев: Първите БТР-и вече са в Украйна

Разходите за изпращанетона първите БТР-и за Украйна коства 170 хиляди Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев на конференция, на която награди военнослужещи, спомогнали за изпращането на военната техника в Украйна.

В отговор на журналистически въпрос дали ще остане на поста си, в случай че бъде образуван кабинетминистърът на защитата в оставка Тодор Тагарев съобщи: " Решението дали ще остане министър или не, ще се вземе от партиите, които поддържат концепцията да има постоянен кабинет ", сподели той.

„ Аз се надявам, каквото и да е решението, който и да е министър по-нататък, той да получи нужната парламентарна поддръжка, с цел да може да извършва своите отговорности. Ситуацията, в която сме сега е много комплицирана. Необходимо е да се работи на доста високи обороти, да се вземат решение доста комплицирани задания и да вървим към една по-бърза акомодация на страната и армията за посрещане на новите опасности за сигурността ни “, посочи Тагарев.

По мотив рецензиите за закъснение на помощта за Украйна, Тагарев уточни, че е било допустимо да се спести седмица, само че не повече, тъй като логистиката е била комплицирана. Той изрази вяра военната помощ от България да е задоволителна, с цел да може Украйна да отбрани своя суверенитет.

„ Всички решения, които са с съответни параметри, заложени в тях, са изпълнени. Има решения, обаче, които са отворени. Аз постоянно съм обяснявал, че това, което вършим, е да проучваме декларираните потребности от страна на Украйна и какви са опциите ни да допринесем за посрещане на дребна част от тези техни потребности. В множеството случаи към този момент става въпрос на взимане на решения на равнище изпълнителна власт, с цел да може да предоставим спомагателна помощ. Имаше неотдавна едно решение, което е още веднъж в осъществяване на решението на Народното събрание. Там мисля, че сме го изпълнили. Върви процедурата сега по какъв начин тъкмо ще стане превозването на съответното съоръжение по това решение, само че то е класифицирано “, изясни Тагарев.

Във връзка със комплицираната конюнктура в част от Балканите, военният министър съобщи, че на всички формати на Европейски Съюз и НАТО се разисква обстановката с голямо внимание, следи се ситуацията и се поддържат сили в запас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР