Разходите на китайските жители по време на празниците на златната

...
Разходите на китайските жители по време на празниците на златната
Коментари Харесай

С 200 млрд. долара се бръкнаха китайците за националния...

Разходите на китайските поданици по време на празниците на " златната седмица " в честванията на Деня на основаването на Китайската национална република (1 октомври) в региона на заведенията за публично хранене и търговия на дребно доближиха към 1,4 трилиона юана (около 203 милиарда долара).

Това заяви централната телевизия на Китай.

" От 1 октомври до 7 октомври фирмите за публично хранене и продажбите на дребно в цялата страна доближиха 1,4 трилиона юана, като междинния дневен доход е нараснал с 9,5% ", твърди каналът.

Според него през първите четири дни на празниците китайските поданици са осъществили 502 милиона туристически пътувания в страната, което е с 8,8% по-високо спрямо предходната година, писа moreto.net.

Такава обичайната форма на фамилен отдих в Китай, сходно на киното, се радва на особена известност: общо, през първите шест дни на празниците боксофисът означи 1,71 милиарда юана (около 247,99 милиона долара), отбелязва ТАСС.

Първите дни от десетия месец в Китай се смятат за " златната седмица ". Миналата година празниците във връзка Деня на образованието в Китай съответстваха с фестивала в средата на есента (Zhongtsiujie), който се чества по лунния календар - от 1 октомври до 8 октомври приходите на туристическата промишленост в страната надвишиха 87 милиарда $, надвишавайки цената за същия интервал на 2016 година с 14%.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР