Разгръщане на безпрецедентна конфронтация в историятаТази глобализация, която всъщност започна

...
Разгръщане на безпрецедентна конфронтация в историятаТази глобализация, която всъщност започна
Коментари Харесай

Какво стои зад посещението на Си Дзинпин в Русия

Разгръщане на невиждана борба в историята

Тази глобализация, която в действителност стартира с разпадането на Съветския съюз и приключи с коронавирус - епидемията, беше мъката на капиталистическия свят. Глобализацията, която ще настъпи в този момент, ще бъде глобализация 2.0. Това е мрачна заран на един нов свят.

Ще бъде по-ограничена от остарялата. Ще има по-малко придвижване на хора под формата на туристи, ще има повече обществени ограничавания. Но светът към момента ще бъде единен, даже в случай че, да речем, Китай и Русия изоставен глобалисткия план, те по някакъв метод въпреки всичко ще бъдат свързани с него.

Самото битие на зараждащи макрозони не опонира на новата глобализация. Винаги давам този образец. Веднага откакто международният пазар стартира да се оформя през 16-17 век... Тогава международната система стартира да се оформя, тя изискваше появяването на огромни политически формирания, империи. Това е империята на Карл V в Европа и в Централна, Южна Америка, това е властта на Иван Грозни. Това е Османската империя. Това са Сафавидите в Иран, Моголите в Индия, династията Цин в Китай.

Това е, което виждаме в този момент, образуването на макрозони като съществени единици на новата глобализация. И в действителност сегашната битка е, преди всичко, за новата глобализация. И второ, всеки огромен състезател се пробва да сътвори макро зони за себе си.

Британците да вземем за пример не съумяват да основат макрозона за себе си. Те желаеха да измъкнат парче за себе си от някогашната зона на Съветския съюз, от социалистическия лагер, т.е. от Източна Европа, Закавказието и Централна Азия. Е, не съумяват с Източна Европа, не съумяват и със Средна Азия. Единственото място, където съумяха, беше, благодарение на Турция, в Закавказието. Но това не е задоволително, с цел да създадете своя лична макрозона. Затова са толкоз ядосани и бясни. Ако не създадат макрозона, ще се наложи да си създадат „ пикник в коридорите на историята “.

Сегашната борба сред китайския (източноазиатския) и западния хайлайф, проведен в клубове, ложи и мрежови структури (предимно англо-американо-еврейското ядро) е извънредно забавен и невъобразим до момента развой.

За първи път западният хайлайф се изправи против съперник, който, макар че съставлява незападна цивилизация, е световен играч; Досега единствено капиталистическият Запад беше световен, разчитайки в своята агресия на геокултурата на Просвещението.

Западният хайлайф стартира да демонстрира признаци на некомпетентност и даже недъгавост à la Буденброкови, единствено че вместо четири генерации има четири века. С други думи, в рецесията играта като че ли стартира изначало. Ще успее ли западният хайлайф да се пресъздаде в сходство с новите условия, да се обнови и да сътвори нови форми на (само)организация? Новото познание за света и индивида като психоисторическо оръжие? Това е единия въпрос.

Още един въпрос е дали другите субекти на стратегическо деяние ще могат да употребяват борбата сред Запада и Китай, решавайки личните си проблеми и употребявайки - съгласно правилото на джудото - силата на врага.

Разгръщащата се борба сред западния хайлайф, на първо място неговото англо-саксонско-еврейско ядро, и китайския хайлайф е невиждано събитие в историята на международната битка, това е вълнуваща картина, в която ни чакат доста изненади. В доста връзки точно тази битка ще дефинира бъдещето – посткапиталистическото и въобще.

„ Посещението на ръководителя Си в Москва е на първо място добре разчетен алегоричен жест: страна, която претендира за статут на втори световен център, и, по този начин да се каже, получава мандат от страната, чийто приемник става, до момента в който по същото време морските сили се сплотяват към първия център, а континенталните сили към втория, надмощие по море и по суша.

Тоест основанието за диференциацията на самостоятелните световни подсистеми е транспортната инфраструктура, която свързва обособените локуси на благосъстояние и власт.

Неволно изниква сакраменталният въпрос за вероятностите на спор сред кит и слон “, – отбелязва Андрей Игнатиев

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР