Разград. Стабилизирането на МБАЛ Св. Иван Рилски - Разград е

...
Разград. Стабилизирането на МБАЛ Св. Иван Рилски - Разград е
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Стабилизирането на МБАЛ Св. Иван Рилски - Разград е основна цел на новото ръководство

Разград. Стабилизирането на МБАЛ " Св. Иван Рилски " - Разград е съществена цел на новото управление. Това съобщи пред публицисти националният представител от 18 МИР Разград Десислава Атанасова, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Тя свика конференция, на която дружно с двама от новоизбраните членове на Съвета на шефовете – доктор Гечо Жеков и доктор Иван Петров, разясниха вчерашното общо заседание на акционерите на лечебното заведение.
Атанасова изясни процедурата, която е в ход сега съгласно закона – директно след регистриране в Търговския закон, новото управление стартира да извършва своите функционалности.
Тя уточни, че и доктор Жеков, и доктор Петров имат опит в ръководството на болничното заведение.
Министърът на опазването на здравето е човек, който дълго е работил в тази система и според данните, които е получил от извършените одити, доклади и разбори, е взел едно осъзнато и осведомено решение – посочи тя.
Атанасова изброи част от напусналите и уволнени лекари и медицински сестри през последните две години и разяснява, че точно това е главният проблем сега – отиват си уважавани от обществеността експерти, а с тях си потеглят и пациентите.
Д-р Жеков употребява момента да благодари за гласуваното доверие и изясни, че негова основа цел при встъпване в служба е да се приключи ескалирането на напрежение в лечебното заведение. Ще се проведат самостоятелни диалози с всички напуснали и уволнени за последните две години, както и с всеки, който е подал своята оставка в символ на съпричастност със замененото управление.
Д-р Петров добави, че няма да има реваншизъм и сега се вършат опити за заплашване на медицинския личен състав неоснователно. Той посочи част от извършен одит, съгласно който за последните 2 години пациентопотокът е намалял приблизително с към 4000 души, а приходите на болничното заведение са спаднали от 12 млн. лева на 9 млн. лева в границите на две години, което е пагубно. „ Има цели отделения с по 1-2 лекари и медицински сестри, които работят без почивки, с цел да бъдат обслужвани пациентите най-малко на някакво базово равнище ” – изрази своето оскърбление той.
Двамата бяха безапелационни, че не могат да дават прогнози и обещания, преди да встъпят в служба и се срещнат с действителното състояние на болничното заведение.
Десислава Атанасова употребява свиканата конференция, с цел да засегне и тематика от друго естество, а точно визитата на омбудсмана Мая Манолова във връзка със закриването на учебното заведение в село Тодорово, община Исперих.
Атанасова изрази позицията на министъра на образованието Красимир Вълчев и ръководителя на просветителната комисия в Парламента Милена Дамянова, с които е провела персонални диалози, че учебните заведения в село Тодорово, като и в Лознишкото село Трапище няма да бъдат закрити. Казусът с тях ще бъде решен преди старта на новата образователна година през септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР