Разград. Роторни снегорини пробиват пътя от Разград към Кубрат, Исперих

...
Разград. Роторни снегорини пробиват пътя от Разград към Кубрат, Исперих
Коментари Харесай

Разград: Роторни снегорини пробиват пътя от града към Кубрат, Исперих и Костанденец

Разград. Роторни снегорини пробиват пътя от Разград към Кубрат, Исперих и Костанденец. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация в Разград . Част от Областния щаб за съгласуване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, основан със заповед на Областния шеф на Разград, заседава по отношение на усложнената метеорологична конюнктура през днешния ден. Началникът на Областно пътно управление-Разград Людмил Янев разгласи, че като се изключи четири сектора пътищата в региона са затворени, само че се работи по почистването им, роторни снегорини пробиват от регионалния център към Кубрат, Исперих и Костанденец. В посока Русе и Шумен на територията на Разградска област е почистено, само че в прилежащите области още се работи по секторите от основния път.
Отворените пътища са: Разград – Търговище, Дралфа – Чудомир – Лозница, Разград – Попово, Пороище – Студенец – Лозница, само че желанието на пътните служби е до края на деня да се направи всичко допустимо да отпаднат рестриктивните мерки по останалите съществени посоки от регионалния град. Людмил Янев и Божидар Божков от ОДМВР-Разград молиха жителите да се преценяват със възбраните за придвижване по избрани пътища, защото те са издадени с оглед сигурността на пътуващите. „ Ако не е неотложно, не тръгвайте на път и не влизайте в спор със чиновниците на реда “ – прикани комисар Божков.
Служителите на РДПБЗН са оказали подпомагане на няколко закъсали транспортни средства, част от които на огромни компании с непрестанен развой на работа, както и на хора с персонални коли, някои от които не желали да оставят колите си. Съдействали са и при случай с аварирал трен на гара Самуил, към този момент е изпратен нов локомотив от Горна Оряховица. Болните на хемодиализа от община Цар Калоян пътуват към русенската болница и ще останат там, до момента в който метеорологичната конюнктура се успокои, а хемодиализните от останалите общини към този момент са в МБАЛ “Св. Иван Рилски “-Разград – заяви доктор Анатоли Стойнов от РЗИ. Д-р Николай Йотов от ЦСМП добави, че незабавните екипи имат подготвеност да транспортират и родилки от района към лечебни заведения. Двамата заместител регионални шефове Нурие Црънгалова и Евгени Драганов обобщиха информацията от общинските кметове. По техни данни няма обитаеми места в региона без ток и вода, образователните занятия за учебните заведения и детските градини са прекъснати до сряда в това число.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР