Разговорите до този момент доведоха до промяна в политическия модел.

...
Разговорите до този момент доведоха до промяна в политическия модел.
Коментари Харесай

Венеция Ангова, ПП-ДБ: Борисов иска да ребрандира ГЕРБ и първата стъпка е кандидатурата на Мария Габриел

Разговорите до този миг доведоха до смяна в политическия модел. В предходните парламенти се актуализираше бюджета по отношение на потребностите на хората, започнахме да демонстрираме кой кой е в политиката, само че в този момент прокарахме програмата и значимите цели да са първи, а по-късно съставът на кабинет - това разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме Промяната - Демократична България " Венеция Ангова.

Според нея, е значимо да се случат нещата, които са значими за България - битка с инфлацията, да има бюджет, участие в Шенген и в еврозоната, да се осъществя качествена правосъдна промяна.

" Към сегашния миг нашият Национален съвет поддържа позицията, че ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ и да влезем в ръководство с тях. В началото на седмицата ще създадем още веднъж Национален съвет, с цел да обсъдим позицията. "

По думите ѝ, на този стадий задачата им е Изпълнителният съвет да показа наличната информация на Националния съвет и груповите органи ще вземат своите решения.

По отношение на претендента за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел, Ангова сподели, че профила е на човек, който има експертиза и опит, знае по какъв начин се случват нещата в Европа, само че казусът е дали ще може да взима решенията без значение и независимо или още веднъж Бойко Борисов ще бъде в сянка.

" Това, което виждам като политика на ГЕРБ е да желаят да имат всички експозиции - с тройната коалиция, за избори, желаят благоприятни условия с нас да сформират кабинет и в случай че може до последно да знаят всичко, тъй че да могат да вземат най-хубавото решение за тях и да отскочат като политическа партия ", добави Венеция Ангова.

Тя уточни още, че още в самото начало са подкрепили ръководител на Народното събрание, с цел да може да тръгне работата на Народното събрание, стартирали са разговора за програмата и това по думите ѝ ги слага в сложна позиция, тъй като сядайки на една маса с ГЕРБ, хората виждат и се чудят какво става.

Според нея, Бойко Борисов желае да ребрандира ГЕРБ, само че без да прави действително никакви промени и първата дребна стъпка да наподобява по друг метод беше точно кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР