Разговори с отдел Човешки ресурси, срещи с HR експерти, събеседвания

...
Разговори с отдел Човешки ресурси, срещи с HR експерти, събеседвания
Коментари Харесай

Защо интервютата за работа стават все по-дълги?

Разговори с отдел " Човешки запаси ", срещи с HR специалисти, събеседвания с разнообразни мениджъри - кой не се е сблъсквал с изявленията за работа, които не престават със седмици? И дългите процеси по наемане на личен състав очевидно се трансформират в наклонност.    Експерти, интервюирани от CNBC, декларират, че през последната година са следили " доста нарастване " на броя на търсещите работа, които се сблъскват с сходни практики.     " Изглежда, че това е възходяща наклонност в разнообразни промишлености, като претендентите са подложени повече от всеки път на голям брой кръгове изявленията и строги проби ", споделя Стивън Лийч, кариерен консултант и специалист по автобиографии.    Неговото мнение се удостоверява изцяло от отчет на Josh Bersin Company и AMS, компания за решения в региона на работната мощ. Според него времето, належащо за наемане на нов чиновник, е достигнало " исторически връх " през 2023 г.   

Докладът демонстрира, че междинните стойности на времето за наемане на нов чиновник за първото тримесечие на 2023 година са се нараснали с един ден във всички браншове, което е довело до удължение на процеса по набиране на личен състав до приблизително 44 дни. 
" Както демонстрират нашите данни, времето за наемане на работа се усилва поредно през последните четири години. Не се заблуждавайте, пазарът за наемане на личен състав няма да стане по-лесен скоро ", споделя и Джим Сайкс, световен ръководещ шеф " Клиентски интервенции " в AMS.   Защо интервютата стават все по-дълги    Въпреки че " няма съответна формула " за допустим брой изявленията, експертите, с които CNBC беседва, показват, че рационалният брой кръгове за наемането на един чиновник е сред 3 и 5, когато става дума за неуправленски позиции.      " Това разрешава на фирмите да оценят претендентите от разнообразни гледни точки, като в същото време почитат времето им и поддържат ефикасен развой на наемане ", споделя Лийч, само че прибавя, че засилващата се наклонност на дългите изявленията отразява мощно конкурентния темперамент на сегашния пазар на труда.   

" С налагането на отдалечената работа и по-големия набор от гении, налични за фирмите по този метод, те са все по-предпазливи и търсят повече способи за задълбочена оценка на претендентите ", акцентира той.  
“Икономическата неустановеност също основава атмосфера на безпокойствие за фирмите, изключително във връзка с наемането на личен състав ”, прибавя Ричард Ламбърт, специалист по автобиографии и работни места. " Наемането, назначението и образованието е безценен развой и фирмите желаят да са сигурни, че получават верния претендент през цялото време. "      По думите му фирмите може да възприемат по-дълги процеси на изявленията, с цел да " отстраняват в идеалния случай предубежденията " и да основат по-справедлив модел за наемане на чиновници.    " Чрез въвеждането на повече изявленията фирмите могат да съберат повече данни, като по този метод се основава по-всеобхватна оценка на претендента ", обобщава Ламбърт.        
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР