Разгорещено обсъжданият законопроект за беше върнат на правителството за допълнителна

...
Разгорещено обсъжданият законопроект за беше върнат на правителството за допълнителна
Коментари Харесай

Украйна преработва спорния законопроект за мобилизацията

Разгорещено обсъжданият законопроект за беше върнат на държавното управление за спомагателна преправка. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Руслан Стефанчук, представен от " Ройтерс ".

Законопроектът ще разреши на Киев да призове повече хора в армията поради продължаващата близо две години война с Русия. Проектопредложенията включваха и редица строги наказания за тези, които нарушават закона за мобилизацията.

След среща сред управлението на Народното събрание и военните командири Стефанчук уточни, че законопроектът ще бъде модифициран.

" Беше утвърдено взаимно решение за изпращане на всички създадени рекомендации и оферти до държавното управление ", посочи той.
 Киев към момента не е съгласувал новите правила за готовност
Киев към момента не е съгласувал новите правила за готовност

Комисии в Народното събрание не са съгласни с всички промени на държавното управление

Депутатът Ярослав Железняк пък означи, че в близко бъдеще няма да има оживление в Народното събрание по този план.

Веднага след нахлуването на съветските сили на 24 февруари 2022 година хиляди украинци се втурнаха да се записват в армията, с цел да защитят родината си. Близо две години след началото на войната обаче доста мъже се пробват да избегнат военната работа.

от държавното управление след съвещания с военни и незабавно се сблъска с рецензии от обществеността и политиците.

Законодатели и анализатори предизвестиха, че някои от наредбите му нарушават Конституцията и крият корупционни опасности.
 Украинският парламент не е податлив да се активизират и дами
Украинският парламент не е податлив да се активизират и дами

След като Киев разгласи проекти за готовност на още 500 000 души, в това число и живеещи в чужбина

Парламентарната комисия по сигурност и защита преглежда законопроекта дни преди предстоящото първо четене и решението ѝ по него беше отлагано няколко пъти.

Дебатът по законодателството разкри и различията в Народното събрание - някои опозиционни депутати от партията на някогашния президент " Европейска взаимност " упрекнаха управлението на Народното събрание, че нарушава парламентарните процедури и попречва координираната работа.

" Това в действителност е най-лошата организация на процеса на проектозакон, която съм виждал от 10 години " , регистрира Железняк, член на партия " Глас ".

Законопроектът би трябвало да бъде признат на няколко четения и по-късно да бъде подписан от президента Володимир Зеленски.

Миналия месец президентът съобщи, че армията е предложила. Началникът на армията Валерий Залужний уточни, че в тази цифра са включени военните проекти и прогнозите за вероятни загуби. Военни анализатори означават, че цифрата от половин милион души ще е за цялата година.
 Залужни подлага на критика наборните служби
Залужни подлага на критика наборните служби

Той даде първата си конференция от началото на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР