Раздялата с бившия не просто слага край на една връзка.

...
Раздялата с бившия не просто слага край на една връзка.
Коментари Харесай

5 стъпки как да забравиш бившия си завинаги

Раздялата с някогашния не просто поставя завършек на една връзка. Може да унищожи самочувствието ви и да ви накара да се почувствате самотни и нежелани. Това може да бъде унищожителен удар за вашето психическо здраве, изключително в случай че към момента сте влюбени в някогашния си. Но има способи да продължите напред и да излезете от него по-силни и по-здрави.

Може да звучи елементарно и даже снизходително да предложите, че би трябвало да мислите за психологичното си здраве, когато сте в най-ниското положение и сте надълбоко уязвими. Може да се почувствате като че ли целият ви живот е спрял. Че всичките ти очаквания и фантазии са се трансформирали в прахуляк.Единственият излаз от него е да продължим напред. Въпреки че може да наподобява невероятно, ето пет дребни стъпки, с които да забравите бързо и елементарно някогашния си вечно.

 infomax-logo-50-15-HW

5 стъпки по какъв начин да забравиш някогашния си вечно

1. Прекъснете всякаква връзка (директна и непряка)

 стъпки за забравяне на някогашния по какъв начин да забравиш някогашния си вечно

В името на вашето физическо и психическо здраве това е първото нещо, което би трябвало да извършите. Не е нужно да знаете къде са или с кого са. Прекъснете всевъзможен контакт с някогашния си.Да, може да бъде смазващо да бъдеш отвън живота ти. Но в този момент целта е вашето лично пътешестване и те нямат място в него. Време е да се концентрирайте върху себе си, а не върху обществените проекти на някогашния си.Трябва също да знаете, че към този момент няма метод да сте единствено другари с тях. Без значение какво може да сте прочели или видели, това рядко работи добре в действителния живот. Може да бъде мъчителен и в последна сметка ненужен опит да се съживи и задържи връзка, която е завършила.Казано по-просто, не, не можете да бъдете другари с някогашния си. Може би след години, когато и двамата сте на по-здрави и по-щастливи места, евентуално ще можете да бъдете сърдечни и даже да сте познати. Но сега не би трябвало да се пробвате да бъдете в живота им.Така че, излезте от техните обществени мрежи или чат групи. Но дейното спиране на връзката е единствено част от решението. Не би трябвало и пасивно да се пробвате да сте покрай тях. Не би трябвало да проверявате техните действия посредством обществени медии или общи другари.Не забравяйте, че всяко директно или непряко другарство с тях ще провокира мемоари от предишното и даже фантазии за бъдещето. Това са нещата, които ще ви дърпат обратно, когато би трябвало да се концентрирайте върху това да продължите напред.

2. Простете на предишното

 стъпки за забравяне на някогашния по какъв начин да забравиш някогашния си вечно

Разбираемо е, че раздялата нормално изпълва хората със страдание и яд. Постоянно мислите какво друго бихте могли да извършите. Или сте ядосани на вашето или на някогашния ви държание. Или даже при събитията, които са ви принудили да действате по този начин, както сте го създали.

Колкото повече мислиш за това, толкоз повече се въвличаш в този въртоп. Ако е намесено изменничество, нещата могат да станат много проблематични. Всеки път, когато възпроизвеждате събитие или диалог, той ще се движи сред страдание и яд.

Чувствата стават интензивни, когато осъзнаете, че не можете да извършите нищо по въпроса. Това основава циничен кръг на страдание, което води до яд, водещ до беззащитност, водещо до страдание. Това може да бъде травматично, в случай че към момента обичате някогашния си. В такава обстановка ще сте подготвени да пренебрегнете минусите им и да намерите неточности във вашата персона.Това, което би трябвало да извършите, е да простите предишното си. Трябва обективно да заявите какво се е случило, или в дневник, или посредством саморазговор.

3. Нека бъдем реалисти

 стъпки за забравяне на някогашния по какъв начин да забравиш някогашния си вечно

Има два аспекта на една връзка; тази, която е действителна, и тази, която е фикция. За страдание, след разлъка хората са склонни да се придържат повече към фантазията, в сравнение с към действителността.Защото в случай че беше съвършено, нямаше да свърши. Нещата се случиха по няколко аргументи. Когато погледнете обратно във връзката си, ще подберете единствено положителните елементи, оставяйки всички неприятни елементи.Може да е имало наслада в това, само че щеше да има и безпогрешна болежка. Това ще ви даде цялостната картина на това, през което преди малко сте минали. Освен това ще ви помогне да създадете реалистична версия на някогашния си.

4. Разберете, че е обикновено към момента да обичате някогашния си

 стъпки за забравяне на някогашния по какъв начин да забравиш някогашния си вечно

Проблемно е, в случай че внезапно почувствате ненавист към някогашния си. Съвсем естествено е да изпитвате смесени усеща и да ги ненавиждате една секунда, а по-късно с обич да ви липсват в идната. Нашите страсти не постоянно следват линеен път. Има възходи и падения и някои неприятни завои сред тях.

Така че, в случай че откриете, че сте влюбени в някогашния си, не се обвинявайте, че не можете да продължите напред. Това са остатъчните страсти от връзката ви. Това, което в миналото сте чувствали към тях, е същинско и надълбоко и не е елементарно да изключите тази ваша страна, когато се случи разлъка.Всъщност би трябвало да си кажете, че това не е неприятно нещо. Фактът, че към момента изпитваш обич, единствено потвърждава, че си човек, кадърен да даваш и получаваш обич.

5. Не забравяйте да се обичате

 стъпки за забравяне на някогашния по какъв начин да забравиш някогашния си вечно

Вие обичате себе си. По-точно, вие разбирате, приемате, простите и съчувствате на себе си. Причината, заради която това е положително отражение на вашето психологично здраве, е, че това е едно от най-трудните неща за правене.

На този стадий сте извънредно уязвими и се чудите дали сте почтени за обич и дали в миналото ще намерите някой като някогашния си. Отговорът не е да гледате на открито, а да укрепите вътрешното си ядро.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР