Често ежедневието ни преминава обсипано с негативни мисли и гнева

...
Често ежедневието ни преминава обсипано с негативни мисли и гнева
Коментари Харесай

Управление на гнева: 10 съвета за укротяване на нрава

Често всекидневието ни минава обсипано с отрицателни мисли и гнева ни преследва на всички места. Заради забързаното си всекидневие много хора са непрекъснато изнервени, което в действителност проваля целия им ден и ги кара непрекъснато да се усещат ядосани. Замислете се какъв брой доста сила изразходвате, непрекъснато ядосвайки се за нещо. Доста постоянно даже се ядосваме за неща, които не ни засягат директно. Ако животът ви е изпълнен с повече позитивни страсти, дните ще минават доста по-леко и прелестно.

Недоволствате ли, когато някой ви прекъсне в придвижването? Покачва ли се кръвното ви налягане, когато детето ви откаже да сътрудничи? Гневът е постоянно срещана и даже здравословна страст. Но е значимо да се справите с него по позитивен метод. Неконтролираният яд може да се отрази както на здравето, по този начин и на взаимоотношенията ви.

Готови ли сте да овладеете гнева си?

 infomax-logo-50-15-HW

Управление на гнева: 10 съвета за усмиряване на нрава

1. Мислете преди да говорите

 гнева Управление на гнева: 10 съвета за усмиряване на нрава фотография: pinterest

В разгара на гнева е елементарно да кажеш нещо, за което след това да съжаляваш. Отделете няколко минути, с цел да съберете мислите си, преди да кажете нещо. Също по този начин позволете на другите, участващи в обстановката, да създадат същото.

2. След като се успокоите, изразете терзанията си

Веднага откакто мислите ясно, изразете разочарованието си по настойчив, само че неконфронтивен метод. Изразете терзанията и потребностите си ясно и непосредствено, без да наранявате другите или да се пробвате да ги контролирате по време на гнева си.

3.Определете вероятните решения

Вместо да се фокусирате върху това, което ви е ядосало, работете върху разрешаването на казуса. Разхвърляната стая на детето ви разстройва ли ви? Затвори вратата. Вашият сътрудник всяка вечер закъснява ли за вечеря? Планирайте храненията по-късно вечерта. Или се съгласете да ядете сами няколко пъти седмично. Освен това разберете, че някои неща просто са отвън вашия надзор. Опитайте се да бъдете реалисти по отношение на това, което можете и не можете да измененията. Напомнете си, че гнева няма да поправи нищо и може единствено да го утежни.

4. Придържайте се към изказванията „ Аз “.

 гнева Управление на гнева: 10 съвета за усмиряване на нрава фотография: pinterest

Критикуването или обвиняването може единствено да усили напрежението. Вместо това използвайте изказвания „ Аз “, с цел да опишете казуса. Бъдете уважителни и съответни. Например кажете: „ Разстроен съм, че напусна масата, без да ми окажеш помощ с чиниите “ вместо „ Никога не вършиш домакинска работа “. Не се оставяйте гнева да ви води.

5.Не таи завист

Прошката е мощен инструмент. Ако позволите на гнева и други отрицателни усеща да изместят позитивните усеща, може да се окажете погълнати от личната си мъка или възприятие за неправда. Да простите на някого, който ви е ядосал, може да помогне и на двамата да се поучите от обстановката и да укрепите връзката си.

6. Използвайте хумора, с цел да освободите напрежението

 гнева Управление на гнева: 10 съвета за усмиряване на нрава фотография: pinterest

Осветяването може да помогне за разпръскване на напрежението и гнева. Използвайте хумора, с цел да ви помогне да се изправите лице в лице с това, което ви ядосва и вероятно с всички нереалистични упования, които имате за това по какъв начин би трябвало да вървят нещата. Избягвайте обаче сарказма – той може да нарани възприятията и да утежни нещата.

7. Практикувайте умения за релаксация

Когато нравът ви пламне, използвайте уменията за релаксация. Практикувайте извършения за надълбоко дишане, представете си релаксираща сцена или повторете успокояваща дума или фраза, като да вземем за пример „ Успокой се “. Можете също по този начин да слушате музика, да пишете в дневник или да извършите няколко йога пози – каквото е належащо, с цел да насърчите релаксацията и да се справите с гнева.

8.Мислете положително – каквото и да се е случило, намирайте позитивната страна.

 гнева Управление на гнева: 10 съвета за усмиряване на нрава фотография: pinterest

Всеки проблем крие и нещо положително, което обаче ние много рядко виждаме. Въпреки проблемите се усмихнете и си дайте кураж. Притеснявайки се и ядосвайки се вие само и единствено си навличате нови неприятности. Опитайте се да обръщате по-малко внимание на отрицателното в живота си, на гнева си и дайте късмет на позитивизма да ви помогне.

9. Знайте по кое време да потърсите помощ

Да се ​​научите да контролирате гнева от време на време може да бъде предизвикателство. Потърсете помощ за проблеми с гнева, в случай че гневът ви наподобява отвън надзор, кара ви да вършиме неща, за които съжалявате, или наранява хората към вас.

10.Упражнявайте се

Физическата интензивност може да помогне за понижаване на напрежението и гнева, който може да ви накара да се ядосате. Ако почувствате, че гневът ви ескалира, отидете на бърза разходка или тичайте. Или прекарайте известно време в други приятни физически действия.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР