Раздялата е труден период, който всеки човек понася по различен

...
Раздялата е труден период, който всеки човек понася по различен
Коментари Харесай

Вижте 7-те фази, през които преминавате след раздяла

Раздялата е сложен интервал, който всеки човек понася по друг метод. Приключването на връзка, изключително такава, в която към този момент са били налице мощни усеща, е мъчно. Колкото и разнообразни да са хората и методите, по които претърпяват раздялата, има общовалидни стадии, през които множеството от хората минават под една или друга форма. Кои са те?

Шок
Дори краят на връзката да е бил предупреден, шокът от коренната смяна постоянно настава. Той нормално е съпроводен от болежка, липса на организация, комплициране, чудене какво ще вършиме оттук насетне. В началото след раздялата ви се коства, че животът ви е приключил, че е провален, че ще си останете сами до края на живота си. Обвинявате се, търсите грешките си, не разбирате за какво следващата ви връзка се е провалила.

Отричане
Това е една от най-нормалните функционалности на мозъка, която има за цел да ви защищити, да ви успокои, да ви накара да се почувствате по-добре. Повечето хора минават през отрицанието след разлъка и след каквато и да е отрицателна спешна обстановка. Нужно е време за приемане на действителността.

Пазарене
Следващата присъща фаза след раздялата са опитите за спорене с колегата. Искате да опитате още веднъж, да решите проблемите си дружно, молите го да размишления. Ако вие сте прекратили връзката ви, а по-късно сте съжалили, пробвате се да извършите всичко допустимо да се сближите още веднъж с колегата си, само че удряте на камък. Сценариите са доста и разнообразни, само че тази фаза също е доста типична за разделите.

Гняв
Гневът е характерен за хората, които са били зарязани. Отначало минават през първите стадии след раздялата, до момента в който в даден миг стигат до яд и ненавист към колегата, който им е предизвикал тази болежка, наранил ги е.

Тъга и болежка
След като се успокоите от гнева е ред на болката, тъгата, скръбта. Не потискайте тези страсти. Изживейте ги. Това ще ви помогне да преодолеете раздялата и да се подготвите за идващия стадий от живота си.

Приемане
След като се справите с шока, гнева, болката и скръбта, не ги потискате и преживеете всички тези етапи ще ви е доста по-лесно да приемете действителността. Приемането ще ви даде глътка въздух, за която не сте подозирали, че ще можете още веднъж да поемете. Ще се почувствате доста по-добре, осъзнавайки действителността. Така ще откриете нужните сили да продължите още веднъж напред.

Продължаване напред
Времето в действителност лекува. Тази житейска мъдрост не е инцидентна. Тя е истина и е належащо да си дадете нужното време, с цел да достигнете до този стадий. След като приемете обстановката и ситуацията си в нея, ще ви е доста по-лесно да продължите напред и да отворите сърцето си за нова обич.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР