Разбрахме се за северната част на Околовръстния път на София

...
Разбрахме се за северната част на Околовръстния път на София
Коментари Харесай

Решено: Без винетни такси по Околовръстния път

Разбрахме се за северната част на Околовръстния път на София да не се изискват винетки, за южната и до в този момент не се изискват. Търсим метод до всяко обитаемо място на територията на Столична община да има път, по който хората на пътуват без да е належащо да се закупуват винетки. Това разгласи зам.-кметът на София Дончо Барбалов, оповестява БГНЕС.

Относно заплащането на пътни такси за използването на Северната скоростна дъга, която е свързваща пътна артерия за директния трафик от автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ и Калотина, Агенция „ Пътна инфраструктура “ще продължи да води диалози със Столична община.

 „ Имаме доста добра връзка, търсим задоволително за всички и в границите на закона решение “, увери Барбалов. Целта е да се откри работещо и дейно решение, което не ощетява водачите на леки коли, ползващи тангентата за бърза връзка сред северозападните и югоизточните квартали на София.

За момента, в случай че лидер кара автомобила си по Сверената скоростно дъга и няма винетка, той предстои на глоба. На 2 януари следващата година сред общината и АПИ ще се организира още една среща, на която въпросът още веднъж ще бъде издигнат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР