Разбрах, че ще отнеме 10 дена, за да се представи

...
Разбрах, че ще отнеме 10 дена, за да се представи
Коментари Харесай

Петков: ГЕРБ да побързат със споразумението, първо отговор за регулатори, служби и ВСС, после министри

" Разбрах, че ще отнеме 10 дни, с цел да се показа версията на документа за съдружно съглашение на ГЕРБ-СДС. Призовавам ГЕРБ да работят по-бързо и усърдно, тъй че да седнем да приказваме дружно още този уикенд, а не да чакаме конференция на ЕНП или каквото и да е ", съобщи Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ, представен от БГНЕС.

" Искам да видя какво значи съдружно съглашение тъкмо. Не мога да одобрявам или отхвърлям нещо, което не сме прочели, добави Петков. Съгласен съм, че хората не отиват на избори да гласоподават за регулатори. Но в случай че хората ходеха да гласоподават за регулатори, нямаше да им се подвига цената на тока, щяха да имат добър КЕВР и т.н ", посочи Петков.

" Ние на 6 март ще си спазим обещанието и учен Денков ще даде своята оставка ", акцентира още Петков.

" Ние имаме вяра на Мария Габриел, тя би трябвало да бъде идващия министър председател. Но съглашението да създадат по-скоро, 10 дни е прекомерно дълго. Задължително идващият министър председател би трябвало да бъде Мария Габриел, ние си съблюдаваме думата. Когато на един министър му се дадат две функции и това се води за двама министри, това е леко непочтено, тъй като един човек взема две точки, в случай че по този начин се разпределя ", посочи Петков.

" Тази страна в случай че се управляваше единствено от министри, щяхме да сме процъфтели, тази страна се ръководи от служби нереформирани, от Висш съдебен съвет, който гласоподава еднообразно. Да не си играем на спектакъл, а да решим действителните задания, уточни той. Ние няма да отклоняваме тематиката, нямаме ли явен отговор за регулатори, служби и Висш съдебен съвет, диалогът за министри е вторичен ", акцентира Петков.

Той уточни, че довечера са се срещнали и разговаряли с военния министър Тодор Тагарев. Имахме директни въпроси и диалог с министър Тагарев, той ме уведоми за всички действия, които е направило МО за помощта за Украйна. В последните 9 месеца доста е направено. Призовавам ГЕРБ да приказва също с министър Тагарев, с цел да схванат какъв брой доста е направено. Нито един български боец няма да бъде изпратен в Украйна, безапелационен бе Петков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР