Разбирам защо г-н Бойко Борисов казва, че не е време

...
Разбирам защо г-н Бойко Борисов казва, че не е време
Коментари Харесай

Просто Киро се тупа в гърдите, скочи на Борисов: Вдигнахме страната, успяхме за 3 дни

Разбирам за какво господин Бойко Борисов споделя, че не е време за избори – тъй като вие нямаше да можете да се справите. Борисов непрестанно приказва какви са били цените преди и в този момент, и той доста добре знае, че нищо не може да нарави на международните тържища, нито да спре войната в Украйна. Но се упражнява на политически пиар, което не му прави чест, тъй като в този миг би трябвало да сме обединени, а не да се замерваме с глупави пиарки. Това сподели министър-председателят Кирил Петков по време на блицконтрола в Народното събрание.

Думите на Петков идват в отговор на изявлението на някогашния министър-председател Бойко Борисов, който през вчерашния ден съобщи, че преди една година хлябът бил 1 лев, в този момент е 2.50 лева „Горивото при Борисов беше 1.50 лева, в този момент е 3.50 лева Газът и токът са в пъти повече, зеленчуци – доста повече. Честита ви промяна“, посочи той по време на посещаване във Велико Търново. Борисов още съобщи, че било рано за избори, тъй като „всеки българин би трябвало да разбере лъжите на Промяната“.

Петков изброи ограниченията, които държавното управление е подхванало по преодоляване на рецесиите и инфлацията.

„Вкарахме 4.1 милиарда лева, с цел да ограничиме растежа на цените на тока. Добре знаем, че инфлацията повлиява най-вече на най-бедните, по тази причина там се концентрирахме – вдигнахме минималната заплата, детските надбавки, обещението за безработица, отпаднаха таксите за детски градини и ясли, дадохме 70 лева на пенсионерите, сегашните добавки от 60 лв. най-вероятно ще останат трайно в размера на пенсиите. Природният газ ще видите, че за юни месец ще бъде с по-ниска цена от тази през април. Освобождаваме акциза на природния газ, доста от нашите съграждани с по-ниски приходи карат точно на природен газ.“, изброи ограниченията Петков.

Защо мирише на беднотия в едно българско семейство да вземем за пример в Северозападна България? Защото години след започването на градежа на автомагистрала „Хемус“, нея я няма. Защото милиони и милиарди са предплатени в едни компании, който са взели депозити, без да има дори строително позволение, само че има 10 млн. купени цветя за нещо, което още не съществува. Защото през тези години няма 3 моста над р. Дунав, има 400 км сред двата моста и фамилиите в Северна България са като в остров. Защото някой несъмнено познати компании са стояли язовири за 630 млн. лева и единствено 10 са приключени без строително позволение. Защото корупцията е изяждала приходите на българите през тези години и в този момент, когато ние би трябвало да се борим по едно и също време и с корупционните схеми, и с изчистването на батаците, би трябвало да се оправяме и с рецесията извън, ние вършим всичко, което можем и знаем, че е мъчно на най-бедното население.“, сподели Петков.

Работим по 18 часа дневно, с цел да може тези хора въпреки всичко да свързват двата края и да имат по 70 лв. спомагателни заплащания за Великден. Успяхме за 3 дни, откакто ни стопираха газа, да намерим газ на по-ниски цени, нещата, който успяхме да създадем бяха най-правилните в невижданата международна рецесия, в която се озовахме, сподели още министър-председателят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР